Circuit Istanbul – incursiune in capitala Bizantului, de Izvorul Tamaduirii

6 Zile

Plecare pe 07 MAI 2024

Locurile sunt limitate, grăbește-te sa te înscrii! Lasa-ne acum un mesaj WHATSAPP

ITINERARIU

Ziua 1 :

Bucuresti – Istanbul (650 km.)
Întâlnire la ora 20.00 în Locatie ce va fi stabilita dupa finalizarea inscrierilor. Plecăm la ora 20.30 pe traseul Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Veliko Tarnovo (capitala celui de al doilea Imperiu Bulgar) – Kapitan Andreevo – Kapikule – Edirne. Ajungem in orasul impartit pe 2 continente, capitala Imperiului Bizantin – Istanbul.

Ziua 2 :

Istanbul, timp liber
Sosire in Istanbul si cazare la hotel. Dupa amiaza avem timp liber pentru plimbare, cumparaturi, acomodare cu atmosfera orasului si activitati individuale. Cazare in Istanbul la hotel de 4*.

Ziua 3 :

Istanbul - Palatul Topkapi, Sf. Sofia, Moscheea Albastră
După micul dejun va invitam la un tur pietonal prin zona Sultanahmet, vechiul oraș Constantinopole. Vizitam vechea reședință a sultanilor Palatul Topkapî, (astăzi muzeu). Complexul cuprinde mai multe clădiri care aveau fiecare un rol bine definit în viața de la Inalta Poarta. În muzeu se află expusă și sabia lui Ștefan Cel Mare, alături de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif.
La doar câteva minute de mers, ajungem la Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios și cultural, capodoperă arhitecturală ce atrage milioane de vizitatori în fiecare an.
In Istanbul trebuie sa vizitate neaparat Moscheea Albastră, simbolul orasului dar si al Turciei. Monument și loc de rugăciune, Moscheea și-a câștigat renumele după mozaicul superb, predominant albastru. Domurile sale în cascadă și cele 6 minarete zvelte îl fac unic în toată lumea Islamică. La câteva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de împărații bizantini pentru a se distra și a distra poporul. De văzut Obeliscul Egiptean, Fântâna lui Wilhelm II, Coloana Șerpuită și Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Optional de poate merge pentru vizita la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul XIX, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Kemal Ataturk (aprox. 35 euro/pers biletul de intrare). Cazare in Istanbul la hotel 4*. İyi geceler! (Noapte bună!)

Ziua 4 :

Istanbul, Biserica Vlaherna – Patriarhia Ecumenica – Man. Izvorul Tamaduirii – Biserica Romaneasca (50 km.)
Günaydın! (Bună dimineața!). Mănăstirea Izvorul Tămăduirii (prima biserica a fost ridicata de împaratul Leon I, datorită unei minuni pe care a trait-o când era soldat. Participare la Sf. Liturghie cu ocazia sarbatorii Izvorului Tamaduirii.
Biserica Românească din Istanbul cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi și Sfinţii Martiri Brâncoveni. Ne îndreptăm către Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului; cel mai important eveniment a avut loc în anul 626, atunci când Constantinopolul a fost asediat de avari, în timp ce împăratul Heracle cu trupele sale erau plecați la luptă cu perșii. Icoana Maicii Domnului Blachernitissa a fost scoasă în procesiune, iar avarii au încetat asediul; victoria a fost pusă pe seama Maicii Domnului; după Catedrala Sfânta Sofia, aceasta este cea mai importantă biserică închinată Maicii Domnului din oraș.
Continuăm cu vizită la Patriarhia Ecumenică. Aici avem ocazia sa ne inchinam la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, Sfintei Solomoni, Sfintei Eufimia si Sfintei Teofana. Tot aici este si o parte din „Coloana Flagelării”, de care a fost legat Iisus Hristos când Iisus a fost biciuit de soldatii romani. Timp liber in Istanbul. La sfarsitul zilei se poate organiza o seara turceasca. Cazare in Istanbul la hotel 4*.

Ziua 5 :

Istanbul
Mic dejun. Timp liber in Istanbul sau va propunem o croaziera spre Insula Printilor- Buyukada**, din marea Marmara, denumita astfel pentru ca in perioada bizantina prinții sau alți membri ai familiilor regale erau exilați aici. E o locatie minunata, cu vegetație mediteraneana, multa liniște, aer curat, briza calduța, atmosfera de vacanța și nicio mașina pe straduțele pe care se circula doar cu calești trase de cai și biciclete. Zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Excursia optionala include transport cu mijloacele de transport in comun, tur de insula cu masinile electrice si masa de pranz cu preparate din peste. Intoarcere in Istanbul si timp liber pentru vizite individuale sau shopping. Sugeram o vizita in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, ce insumeaza peste 4000 de magazine insiruite pe 60 de strazi. Cazare in Istanbul la hotel 4*.

Ziua 6 :

Istanbul – Bucuresti (650 km.)
Mic dejun. Plecăm spre România. Se ajunge în Bucuresti în funcție de traficul auto și de formalitățile vamale.

Servicii

Incluse

  • • transport cu autocar clasificat exceptie ziua 3 si 5
  • • 4 nopţi cazare în camere duble hotel 4* (clasificare locală)
  • • 4 mic dejun
  • • Insotitor de grup

Excluse

  • • taxe intrări obiective (aprox. 70 Euro/pers.)
  • • ghid autorizat + licenta de transport in Istanbul (aprox. 10 Euro/pers. se plateste la destinatie)
  • • asigurarea medicala

Extra

EXCURSII OPTIONALE:

  • Croazieră pe Bosfor – 15 euro/ persoana; grup minim 20 persoane; croaziera se va face cu vapor privat inchiriat pentru grupul nostru
  • Seară turcească in restaurant – 45 euro/persoana – tariful include cină cu băuturi şi program artistic.
  • Croaziera spre Insula Printilor + masa + tur – 45 euro/pers.

 

*Excursia pe Insula Printilor se poate inlocui cu vizita la Acvariul din Istanbul (include transferurile + pranz + vizita la Acvariu); pretul este acelasi – 40 euro/pers.

**Deplasarea grupului in ziua 3 si 5 se va face cu mijloacele de transport in comun.

Poți să-ți trimiți cererea prin formularul de mai jos.

Circuit Istanbul – incursiune in capitala Bizantului, de Izvorul Tamaduirii
Deschide chat catre WhatsApp
Buna! 👋
Suntem aici pentru tine, te putem ajuta sa rezervi rapid