Circuit – Pelerinaj in Iordania 2024 Comorile Orientului 7 nopti

8 Zile

Va propunem un circuit in Iordania, plin cu obiective frumoase, activitati si adrenalina, un circuit plin de experiente, care vă va umple sufletul de sentimente frumoase și mintea de amintiri exceptionale!

Aceasta este o vacanta complexa și completă, în care, timp de 8 zile si 7 nopti vom strabate Iordania de la Nord la Sud, de la Est la Vest și ne vom împrieteni cu ea, o vom cunoaște și o vom experimenta, vom crea experiente extraordinare si amintiri superbe!

Iordania este o tara minunata, ce “ascunde” in umbra Petrei locuri extraordinare pe care trebuie neaparat sa le vizitati si sa le experimentati. Vom avea parte de experientele cele mai incitante si mai pline de adrenalina: vom inota in Marea Rosie, in Marea Moarta, și in cascade termale, vom strabate canionul Wadi Mujib*, vom face safari in desertul Wadi Rum, vom ramane uimiti de mareata Petra, dar vom descoperi si sacralitatea acestor pamanturi mentionata de istoria biblica la locul botezului lui Iisus, ruine romane, biserici ortodoxe, castele cruciate etc

Haideti sa descoperim impreuna Iordania complexa si completa!


Plecare 30 Septembrie – Inscrieri pelerinaje: 0762713282

Itinerariu

Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul București OTOPENI la 22,30 pentru zbor București-Amman cu compania Tarom.

Decolare la ora 00,30 din București, aterizare pe aeroportul Queen Alia din Amman la ora 03,10. Transfer la hotel in Amman si cazare. Mic dejun. Timp liber sau cine doreste poate participa la o excursie optionala la Jerash.
In aceasat excursie optionala va invitam vedem Amman. Vom face un tur din autocar de Amman: Citadela, Amfiteatrul roman. Apoi ne vom deplasa catre Jerash, cunoscut ca Pompeiul Estului, se spune că aici sunt cele mai bine păstrate ruine din perioada romană în afara Italiei. Se intră prin Poarta de Sud, descoperindu-se astfel un oraș tipic roman cu Agora, teatrul roman, Cardo, Nymphaeum si biserici bizantine cu podele încă pavate cu frumoase mozaicuri. Revenim la hotel in Amman. Cazare si cina la hotel in Amman.

După micul dejun. Deplasare la Muntele Nebo de unde Moise a văzut Pământul Făgăduinței. Deplasare la Madaba – „Orașul mozaicurilor” pentru a ne închina în Biserica Ortodoxă Sf.Gheorghe (numită și Biserica Hărții”), cuprinzând un mare mozaic cu cea mai veche hartă a Țării Sfinte cu centrul la Ierusalim. Pe teritoriul orașului se regăsesc alte sute de mozaicuri ce aparțin secolelor V-VII. În timpul stăpânirii sale de către imperiul roman și bizantin orașul Madaba a făcut parte din Provincia Arabia, înființată de împăratul roman Traian. Deplasare spre valea Iordanului și vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Cazare si cina la hotel in Petra.

Mic dejun Astazi vom face o plimbare pe urmele lui Indiana Jones si vom descoperi acest oras uimitor, care a fost pierdut de lume mai bine de 1.000 de ani. Cea mai mare comoara nationala a Iordaniei, Petra, este unul dintre site-urile Patrimoniului Mondial UNESCO cu 2.000 de ani de istorie si 800 de monumente inca in picioare. Unii arheologi o numesc a 8-a minune a lumii antice si nu e de mirare. Vom admira temple, morminte, teatre si scari care au fost sculptate in stanca. Vom intra in orasul vechi, prin As-Siq si ne vom indrepta catre Al-Khazneh, cunsocut si sub numele de Trezorerie, unde s-ar putea sa va incerce un sentiment de deja-vu, intrucat acest loc a jucat un rol important in ultima Cruciada si in filmul Indiana Jones. Vom vizita apoi Teatrul Roman si spectaculoasele morminte regale. De aici vom cobori catre Aleea Coloanelor. Timp liber la dispozitie pentru fotografii inainte sa ne intoarcem pe aceeasi ruta. Turul de Petra se face pietonal si intrucat se merge pe jos considerabil, cu numeroase scari si portiune de teren accidentat, se recomanda incaltaminte comoda si nu este potrivit persoanelor care au dificultati cu mersul pe jos indelungat. Cazare si cina traditionala beduina. Cazare si cina traditionala in tabara turistica in Wadi Rum (dotate grup sanitar si aer conditionat) .

Ziua 5 :
Wadi Rum

Mic dejun. Optional Wadi Rum Jeep Safari de 2 ore intr-un peisaj si pe un teren de-a dreptul selenar. „Vast, rasunator, bun gust”. Acestea sunt cuvintele lui T.E. Lawrence pe care le-a folosit pentru a descrie frumusetea Wadi Rum. Va fi o adevarata aventura prin aceasta vale obsedant de frumoasa, cel mai mare si cel mai magnific peisaj desertic din Iordania. Masive muntoase minunate se ridica din desertul de culoarea trandafirului rosu. In cazul in care ceva va pare cunoscut, este pentru ca acest peisaj magnific a asigurat fundalul in filmul „Lawrence al Arabiei”. Vom debarca din autocar si vom porni intr-un Jeep Safari plin de adrenalina, vom putea admira cei Sapte Stalpi ai Intelepciunii si formatiuni de roca uimitoare, dintre care unele poarta inscriptii antice si adevarate opere de arta. In aceasta zi vom intalni si triburile de beduini, recunoscute pentru caldura si ospitalitatea lor. Cazare si cina la hotel in Aqaba.

Ziua 6 :
Aqaba

Micul dejun. Timp liber pentru plaja si activitati individuale sau va propunem, optional, o croaziera cu pranz inclus si snorkeling cine doreste, una dintre principalele atractii din Aqaba. Cazare si cina la hotel in Aqaba.

Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer cu autocarul catre Marea Moarta. Ne apropiem de Karak, iar silueta izbitoare a acestui oras fortificat si a castelului sau, va va face imediat sa intelegeti de ce soarta regilor si a unor natiuni intregi a fost decisa aici timp de mii de ani. Biblia relatează cum Imparatul lui Israel si aliatii sai din Judah și Edom au devastat Moab-ul si au asediat imparatul Mesha in cetatea sa Kir Heres, cunoscuta ulterior sub numele de Karak. Continuam catre Marea Moarta, transfer la hotel la Marea. Timp liber la dispozitie la Marea Moarta. Cazare si cina la Marea Moarta.

Dupa micul dejun plecam spre Amman. Facem o oprire la ruinele castului lui Irod, situat pe un munte – Mkwer sau Machaerus. Dupa traditiei aici a avut loc executarea Sf. Ioan Botezatorul prin taiere capului in anul 32.
Dupa amiaza ne deplasam spre Amman. Cina la un restaurant local in Amman.
Deplasare spre Aeroportul Queen Alia.
 Ziua 9, 07.10, Amman – Bucuresti
Deplasare spre Aeroportul Queen Alia. Dupa formalitatile vamale ne imbarcam in zborul spre Bucuresti. Decolare la ora 04.25, aterizare în București la ora 07.20.

Overview

Dacă despre Israel se poate spune că are cele mai importante locuri sfinte, despre Iordania se poate spune că este locul de unde Moise a zărit “Țara Făgăduinței”, locul în care Iisus a fost botezat şi fortăreața în care Irod a ordonat decapitarea Sf. Ioan Botezătorul dar și că aici se află Petra – oras antic, ce ar merita pe deplin să fie inclus în lista celor 7 minuni ale lumii moderne. Indiferent de gusturi, preferințe și religie, Iordania are mult mai mult de oferit, în afară de zestrea culturală.

Servicii incluse

 • SERVICII INCLUSE IN TARIF
 • • bilete de avion București – Amman – București
 • • taxe de aeroport,
 • • bagaj de cala – 20 kg.
 • • autocar cu aer condiționat și sistem audio la destinație
 • • 5 nopți de cazare la hoteluri de 4*
 • • demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)
 • • toate intrările la obiectivele din program
 • • masa de seara la un restaurant local in Amman (ultima seara)
 • • ghid vorbitor de limba română
 • SERVICII NEINCLUSE IN TARIF
 • • tips în valoare de 6 Euro de persoană pe zi (se plătește obligatoriu către ghid în Iordania)
 • • excursiile optionale din program
 • • mesele de prânz
 • • cheltuieli personale.
 • • Asigurare medicala (recomandata)/ storno

Servicii neincluse

Repere din traseu:
Vizitați Biserica Bunei Vestiri (cea mai mare biserica din Orientul Apropiat) din Nazareth  Bucurați-vă de priveliștea de pe Muntele Măslinilor  Admirați orașul roșu – Petra  Amman – capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia  Muntele Nebo (800 m), potrivit traditiei aici a fost ingropat Moise  Bucurați-vă de priveliștile spectaculoase, asupra Cetatii Ierusalimului, de pe Muntele Maslinilor  Descoperiți Cetatea veche a Ierusalimului cu Via Dolorosa si Biserica Sf. Mormant

suplimente & reduceri
Supliment de single 165 €
Reducere 20 euro pentru copii intre 6-11,99

Ce trebuie sa stim despre Israel:
Locația
Israelul este o țară în Orientul Mijlociu, pe malul sud-estic al Mării Mediterane. Acesta se invecineaza cu Libanul, Siria, Iordania, teritoriile palestiniene si Egipt. Distanta fata de Bucuresti este de aproximaitv 2 ore si jumatate de zbor cu avionul.
Limbă vorbită
Limba oficială a lui Israel este ebraică și arabă, deși ebraica este cea mai vorbită. Limba engleză este vorbită ca a doua limbă de către majoritatea.
Valută
Moneda naţională în Israel este Shekel sau NIS; în Israel puteţi utiliza atât dolarul cât şi euro, însă este mai avantajos să aveţi dolari (suma minimă necesară: 200 dolari), inclusiv monede de 1 Euro sau 1 Dolar pentru apă, suc în timpul excursiilor; cursul de schimb, aproximativ, este: 1 EUR = 5.11 secheli si 1 USD = 3.71 secheli; nu schimbaţi bani pe stradă oricât de atractiv vi s-ar părea cursul de schimb, întrucât puteţi fi păcălit; cel mai bine se schimbă banii la casele de schimb, spre deosebire de bănci unde vi se va percepe comision de schimb valutar.
Vizele
Pentru cetățenii romani nu este necesară viza prealabila. Viza se va primi in aeroport, la controlul vamal. În locul unei ștampile de pașaport, veți primi o carte de intrare care trebuie prezentată în timpul șederii și când părăsiți țara.
Telefonie mobila
Inainte de a pleca in calatorie va rugam sa va asigurati ca aveti serviciul de rooming activat. Pentru a suna in Romania din Grecia trebuie sa formati 0040 sau +40. Atentie deoarece convorbirile din/spre Israel din/spre Romania au un tarif de aproximativ 2 euro/minut.

NOTE:
Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea calatoria.
Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile vizitate.
Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
Condiții de plată:
avans 30% se achită în maxim 7 zile de la data confirmării rezervării
restul de 70% se achita cu până la 21 de zile înainte de plecare
Condiții de anulare:
25% din costul excursiei după primirea confirmării serviciilor comandate (cu minim 30 de zile înainte de plecare).
50% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.
100% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 15- 0 zile inainte de plecare/intrare.
Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Poți să-ți trimiți cererea prin formularul de mai jos.

Circuit – Pelerinaj in Iordania 2024 Comorile Orientului 7 nopti
Deschide chat catre WhatsApp
Buna! 👋
Suntem aici pentru tine, te putem ajuta sa rezervi rapid