Dupa unii,Egiptul reprezinta cel mai mare secret al omenirii si ca el detine cheia omenirii.Dupa altii,ca este un dar al Nilului.Piramide, plaje, oaze, viata in desert, moschei, Valea Regilor, Nil, civilizatie antica.. acestea sunt doar cateva dintre cuvintele cu care poate fi descris misteriosul Egipt,aceasta civilizatie magnifica ce a aprins imaginatia intregii lumi. Daca iti plac secretele,te asteptam sa-l descoperim impreuna.

Circuit turistic

Circuite Culturale

Turismul cultural abordeaza cultura unei regiuni, în special valorile ei artistice. Turismul cultural include turismul în regiunile urbane, în special orase mari, istorice si obiective culturale (muzee si teatre). Poate uneori include turismul în zonele rurale ; este cazul festivalelor în aer liber, casele memoriale ale unor scriitori sau artisti celebri, peisaje la care s-a facut trimitere în literatura. Specialistii sunt de parere ca persoanele care practica turismul cultural cheltuiesc în medie mai mult decât turistii „standard”.

Acesti turisti pot fi interesati în probleme ce tin de domeniul religiei, filozofiei, istoriei, antropologiei etc., si doresc sa ia parte la actiunea de cunoastere a unor evenimente trecute. Evolutiile contemporane în diferite sfere de activitate umana si progresul în domeniile stiintifice, tehnologice, educationale si sociologice sunt, de asemenea, subiecte de interes cultural pentru multi turisti.
Turismul cultural mai poate fi definit pe de o parte din motivatia accesului la obiectivele culturale precum calatorii pentru festivaluri de arta sau alte situri culturale sau eveniment, dar si trasee pentru studiu. Într-un sens mai larg orice forma de turism poate fi definita drept turism cultural daca reuseste sa satisfaca nevoia umana de baza pentru diversitate, având tendinta sa creasca constientizarea culturala a individului descoperind noi cunostinte, experiente si întâlniri. Turismul cultural ofera oportunitatea dialogului intercultural prin posibilitatea dialogului descoperirii si aprecierii diversitatii culturale.

Pelerinaj

Pelerinajul este o formă de procesiune religioasă care se prezintă sub forma unei deplasări a unui grup de credincioși pelerini, pe jos sau mai nou cu diferite mijloace de transport la un loc declarat sfânt. Acesta poate să fie o biserică, templu, moschee, munte, fântână, izvor, peșteră etc. Pelerinajul se practică în toate religiile din lume, unele drumuri și locuri de pelerinaj devenind renumite. Astfel pentru creștini sunt: Ierusalim, Roma, Santiago de Compostela (cu Drumul lui Iacob), Lourdes. Țelul pelerinilor evangheliști luterani fiind Loccum- Volkenroda, iar pentru lumea musulmană Mekka.

Deschide chat catre WhatsApp
Buna! 👋
Suntem aici pentru tine, te putem ajuta sa rezervi rapid