Cu peisaje ce-ti taie rasuflarea,cu oportunitati de shopping,gastronomie si traditii,Albania nu seamana cu nici o alta destinatie.
Combinatia de munte si mare,se gaseste in toata zona balcanica,insa aici ai sentimentul ca natura e nealterata si respectata.
Albania atrage cu zonele unice de litoral si plajele intinse de nisip ,cu cele 2 orasele medievale Gjirokaster si Berat,dar si orasul antic Butrint,toate 3 facand parte din patrimoniul Unesco.

Circuite Culturale

Turismul cultural abordeaza cultura unei regiuni, în special valorile ei artistice. Turismul cultural include turismul în regiunile urbane, în special orase mari, istorice si obiective culturale (muzee si teatre). Poate uneori include turismul în zonele rurale ; este cazul festivalelor în aer liber, casele memoriale ale unor scriitori sau artisti celebri, peisaje la care s-a facut trimitere în literatura. Specialistii sunt de parere ca persoanele care practica turismul cultural cheltuiesc în medie mai mult decât turistii „standard”.

Acesti turisti pot fi interesati în probleme ce tin de domeniul religiei, filozofiei, istoriei, antropologiei etc., si doresc sa ia parte la actiunea de cunoastere a unor evenimente trecute. Evolutiile contemporane în diferite sfere de activitate umana si progresul în domeniile stiintifice, tehnologice, educationale si sociologice sunt, de asemenea, subiecte de interes cultural pentru multi turisti.
Turismul cultural mai poate fi definit pe de o parte din motivatia accesului la obiectivele culturale precum calatorii pentru festivaluri de arta sau alte situri culturale sau eveniment, dar si trasee pentru studiu. Într-un sens mai larg orice forma de turism poate fi definita drept turism cultural daca reuseste sa satisfaca nevoia umana de baza pentru diversitate, având tendinta sa creasca constientizarea culturala a individului descoperind noi cunostinte, experiente si întâlniri. Turismul cultural ofera oportunitatea dialogului intercultural prin posibilitatea dialogului descoperirii si aprecierii diversitatii culturale.

City Break

185.00

, 4 Days - 3 Nights

Sejur pe litoral

practicat pentru cura heliomarina, sporturi nautice, odihna si recreere, tratament balnear