Circuit Pelerinaj in Cappadocia-Turcia cu autocar

12 Zile

Pret 835 euro/pers. cazare in camera dubla pentru un grup de 40 pers

Pret 875 euro/pers. cazare in camera dubla pentru un grup de 35 pers

Suplimentul de single 255 euro

ITINERARIU

Ziua 1 :

Bucuresti – Canakale (650 km.)
Întâlnire stabilita de ghid dupa inscrierea tuturor. pe ruta pe ruta Ruse – Veliko-Tarnovo, capitala celui de al doilea Imperiu Bulgar – trecere prin Valea Trandafirilor – Capitan Andreevo (Bulgaria) – Kapikule (Turcia) – Edirne (fostul oraş Adrianopol, întemeiat de împăratul roman Hardrian. A fost capitala Imperiului Otoman între 1365 – 1453. Aici s-a încheiat Pacea de la Adrianopol, tratatul ruso-turc din anul 1829 prin care s-a recunoscut independența Greciei, autonomia Serbiei și s-a desființat monopolul turcesc asupra comerțului Ţării Româneşti și Moldovei) - Moscheea Selimiye Cami (construită între anii 1569 – 1575 de către arhitectul Mimar Sinan la cerinţa sultanului Selim II, este cea mai mare moschee din Turcia) – Canakkale. Cazare la hotel in Canakkale.

Ziua 2 :

Troia – Pergam – Izmir – Kusadasi (430 km.)
Mic dejun. Se vizitează ruinele vechilor cetăti Troia I – IX (primul oraș a fost fondat în mileniul III î.Hr. în timpul Epocii Bronzului. Se păstrază inclusiv ruine din Troia VII, cea descrisa de Homer. Cetatea antică Pergam – oras antic grecesc, devenit capitala Regatului Pergam în timpul perioadei elenistice 281-133 î.Hr. Pergamul este amintit în cartea Apocalipsei. Aici a fost inventat pergamentul, a cărui denumire provine de la numele orașului. Vizitam Biserica Apocaliptica Curtea Roşie – aici a fost iniţial un templu păgân unde a fost martirizat Sfântul Antipa, primul arhiepiscop al Pergamului, numit din porunca Sfântului Ioan. Trecere pe linga orasul Izmir – vechea Smyrna, cetatea păstorită de Sfântul Policarp. Este al treilea oraș ca mărime în Turcia după Istanbul și Ankara. Aici s-au născut Homer și Aristotel Onassis. Cazare si cina la hotel in Kusadasi.

Ziua 3 :

Efes
Mic dejun. Timp liber sau va propunem, optional, o excursie : Casa Fecioarei Maria –Orasul Antic Efes – Biserica din Efes (Mormantul Sf Ioan Evanghelistul).
Incepem ziua cu vizita Casa Fecioarei Maria (aprox. 1h), de pe muntele Privighetorii .Conform traditiei crestine, Maica Domnului a fost adusa in Efes de catre Sfantul Apostol Ioan Evanghelistul, la scurt timp dupa Inviere ; aici urmand a locui pana la Adormirea ei. Izvorul care curge pe sub podeauna acestei case se crede ca este vindecator, multime de vizitatori sustinand ca au fost vindecati de anumite suferinte, doar venind aici, cu credinta in suflet. Continuam cu Efes , oras antic fondat in sec XI i.Hr. de catre ionieni. Aici a fost unul din primele centre ale crestinismului si a avut loc al III-lea Sinod Ecumenic. Timp de aprox. 2h strabatem acest obiectiv turistic coplesitor, unul dintre cele mai bine conservate orase antice : Odeonul, Baile Romane, Fantana lui Traian, Biblioteca lui Celsius, Templul lui Hadrian, Pryntaneionul,Templul lui Domitian, Latrinele, Casa Amorului, Agora comerciala si Poarta Mazeus- Mithridates , Teatrul Mare. Incheiem ziua vizitand ruinele impresionantei biserici bizantine, inchinate Sf. Ioan Teologul , Biserica din Efes, una dintre cele 7 Biserici ale Apocalipsei. Intram pe “Poarta Persecutiei”, vizitam curtea interioara, biserica in forma de cruce realizata din piatra si caramida, baptisteriul octagonal ,”camera comorii”, naosul si mormantul Sf. Ap. Ioan aflat sub marmura si mozaicul altarului bisericii. Pe coloanele din cadrul ansamblului inca se mai pastreaza monogramele Imparatului Iustinian si ale sotiei sale Teodora. Ne intoarcem in Statiunea Kusadasi. Timp liber pentru relaxare, plimbari pe malul marii , shopping. Cazare si cina la hotel in Kusadasi.

Ziua 4 :

Kusadasi – Hierapolis – Pamukale (200 km.)
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare la plaja. Cazare si cina la hotel in Kusadasi.
Optional in aceasta zi va propunem o excursie in Insula Samos.

Ziua 5 :

Kusadasi – Hierapolis – Pamukale (200 km.)
Mic dejun. Plecare spre Pamukkale (se traduce prin ‘’Castelul de bumbac’’ datorită teraselor calcaroase făcute din travertin, rocă sedimentară care s-a format de-a lungul a mii de ani prin depunerile de carbonat de calciu din apa celor 17 izvoare existente în zonă). În Pamukkale se vizitează Necropola si Cetatea Hierapolis (anticul oraş grecesc Ierapolis – Oraşul Sfânt, ridicat în regiunea izvoarelor cu apă caldă în vechea Frigia, se va urca la Biserica ridicată pe locul unde Sfântul Apostol Filip a fost martirizat, dar şi presupusul mormânt al Apostolului, (se află pe culmea unui deal, în afara zidurilor cetăţii. Biserica datează din sec. V. Se crede că mormântul Sfântului Apostol Filip este în centrul clădirii. Se va coborî pe terasele calcaroase cu apă termală (fenomen unic în lume, coborârea nu este periculoasă însă va necesita atenție!). Cazare si cina la hotel în Pamukkale.

Ziua 6 :

Pamukkale – Capadocia (650 km.)
Mic dejun. Plecare spre Cappadocia. Relieful constă dintr-un platou înalt de peste 1000 m altitudine, care este străpuns de vârfuri vulcanice dintre care Muntele Erciyes, în apropiere de Kayseri (vechea Cezaree), este cel mai înalt vârf cu altitudinea de 3916 m. Mergem pe ruta Pamukkale – Denizli – Konya (cea mai mare regiune din Turcia, oraş cunoscut în vechime ca Iconium, pe aici au trecut Sfinţii Apostoli Pavel şi Barnabas şi au propovăduit credinţa creştină) – Aksaray – Nevsehir – Urgup / Ortahisar. Cazare si cina la hotel in Urgup / Ortahisar.

Ziua 7 :

Capadocia (100 km.)
Mic dejun. Se vizitează: Muzeul în aer liber Goreme (muzeu în aer liber care adăposteşte manăstiri şi biserici paleocreştine săpate în tuf vulcanic, chilia în care a locuit Sfântul Vasile Cel Mare. În perioada romană a devenit casă pentru creştinii prigoniţi, oraşul subteran Kaymakli (oraşul a fost populat în perioada bizantină, a servit ca adăpost în vreme invaziilor arabe. Se coboară pe galeriile oraşului la o adâncime de cca. 20 m. (Vizitare nu este periculoasă însă necesită atenţie!), panorama Văii Gyuvercinlik (Valea Porumbeilor) şi Uchisar, Chilia Sfântului Simeon Stâlpnicul, vizitarea unui atelier de ceramică situat sub pamânt şi care se întinde pe o suprafaţă de 4000 m.p. Cazare si cina la hotel in Urgup / Ortahisar.
OPTIONAL: Seara traditional turceasca , in Capadocia, intr-un restaurant = 45 euro/persoana (pretul include : transfer hotel-restaurant-hotel ,aperitive, sucuri/bauturi alcoolice locale si program artistic traditional cu dansuri traditionale din diferite regiuni ale Turciei. !! Nu rata o experienta inedita !!

Ziua 8 :

Capadocia – Istanbul (750 km.)
Mic dejun. Plecare spre Istanbul cel care a purtat si numele de Constantinopol. Oficial a primit denumirea turcă de Istanbul la 28 martie 1930, Istanbul este cel mai mare oraş al Turciei și singurul din lume întins pe două continente. Mergem pe traseul Aksaray (important punct în antichitate pe Drumul Mătăsii) – Ankara (cunoscută sub numele de Angora până în anul 1930 și Ancyra în perioada clasică, este capitala Turciei și al doilea cel mai mare oraș al țării, după Istanbul) – Istanbul. Cazare la hotel in Istanbul.

Ziua 9 :

Istanbul (50 km.)
Günaydın! (Bună dimineața!). Mic dejun. Biserica Românească din Istanbul cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi și Sfinţii Martiri Brâncoveni. Ne îndreptăm către Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului; cel mai important eveniment a avut loc în anul 626, atunci când Constantinopolul a fost asediat de avari, în timp ce împăratul Heracle cu trupele sale erau plecați la luptă cu perșii. Icoana Maicii Domnului Blachernitissa a fost scoasă în procesiune, iar avarii au încetat asediul; victoria a fost pusă pe seama Maicii Domnului; după Catedrala Sfânta Sofia, aceasta este cea mai importantă biserică închinată Maicii Domnului din oraș.
Continuăm cu vizită la Patriarhia Ecumenică. Aici avem ocazia sa ne inchinam la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, Sfintei Solomoni, Sfintei Eufimia si Sfintei Teofana. Tot aici este si o parte din „Coloana Flagelării”, de care a fost legat Iisus Hristos când Iisus a fost biciuit de soldatii romani.
Mănăstirea Izvorul Tămăduirii (prima biserica a fost ridicata de împaratul Leon I, datorită unei minuni pe care a trait-o când era soldat. Timp liber in Istanbul. La sfarsitul zilei se poate organiza o seara turceasca. Opţional croazieră pe Bosfor în care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European sau Asiatic. Cazare la hotel Grand Ant (sau similar) in Istanbul.

Ziua 10 :

Istanbul (tur pietonal)
Mic dejun. După micul dejun va invitam la un tur pietonal prin zona Sultanahmet, vechiul oraș Constantinopole. Vizitam vechea reședință a sultanilor Palatul Topkapî, (astăzi muzeu). Complexul cuprinde mai multe clădiri care aveau fiecare un rol bine definit în viața de la Inalta Poarta. În muzeu se află expusă și sabia lui Ștefan Cel Mare, alături de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif.
La doar câteva minute de mers, ajungem la Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios și cultural, capodoperă arhitecturală ce atrage milioane de vizitatori în fiecare an.
In Istanbul trebuie sa vizitate neaparat Moscheea Albastră, simbolul orasului dar si al Turciei. Monument și loc de rugăciune, Moscheea și-a câștigat renumele după mozaicul superb, predominant albastru. Domurile sale în cascadă și cele 6 minarete zvelte îl fac unic în toată lumea Islamică. La câteva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de împărații bizantini pentru a se distra și a distra poporul. De văzut Obeliscul Egiptean, Fântâna lui Wilhelm II, Coloana Șerpuită și Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Optional de poate merge pentru vizita la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul XIX, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Kemal Ataturk. Cazare la hotel Grand Ant (sau similar) in Istanbul. İyi geceler! (Noapte bună!)

Ziua 11 :

Istanbul (Insula Buyukada)
Mic dejun. Timp liber in Istanbul sau va sugeram croaziera in Insula Printilor- Buyukada**, din marea Marmara, denumita astfel pentru ca in perioada bizantina prinții sau alți membri ai familiilor regale erau exilați aici. E o locatie minunata, cu vegetație mediteraneana, multa liniște, aer curat, briza calduța, atmosfera de vacanța și nicio mașina pe straduțele pe care se circula doar cu calești trase de cai și biciclete. Zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Excursia optionala include transport cu mijloacele de transport in comun, tur de insula cu masinile electrice si masa de pranz cu preparate din peste. Intoarcere in Istanbul si timp liber pentru vizite individuale sau shopping. Sugeram o vizita in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, ce insumeaza peste 4000 de magazine insiruite pe 60 de strazi. Cazare la hotel in Istanbul.

Ziua 12 :

Istanbul – Bucuresti (650 km.)
Mic dejun. Avand in minte si in suflet pe sfintii capadocieni si frumoasele locuri vizitate pornim spre România, sosire la Bucuresti în funcţie de traficul auto și formalităţile vamale.

Detalii Excursie

Pelerinaj in Cappadocia

Multi stiu ca Turcia este o tara cupopulatie majoritar musulmana dar in aceasta zona au trait si unii dintre cei mai cunoscuti sfintii din ortodoxie.

Capadocia este renumita pentru peisajul ei misterios , fantastic , ciudat chiar , sapat de natura in lava vulcanica a muntelui. Pentru crestini Capadocia este regiunea unde au trait cativa dintre cei mai importanti parinti si teologi ai Bisericii: Sf. Vasile cel Mare, Sf. Grigorie de Nyssa , Sf. Grigorie de Nazians. Va invitam sa descoperiti Turcia cu peisajele sale mirifice, tumultumul marilor orase dar si zonele crestine.

Incluse

  • • Transport cu autocarul conform programului, exceptie ziua 10-11 a programului
  • • 11 nopți de cazare la hoteluri de 3-4-5* cu mic dejun.
  • • 6 mese de seara conform program
  • • preot însoţitor care asigura asistenta duhovniceasca
  • • insotitor de grup

Neincluse

  • • taxe de intrari la obiectivele din program (aprox. 185 euro, se plateste in Turcia)
  • • ghid local vorbitor de engleza (aprox 35 euro/pers, se plateste in Turcia)
  • • mesele de prânz
  • • cheltuieli personale si tot ce nu este mentionat la „serivicii incluse”
  • • taxe de statiuni si orase

Informatii UTILE

Repere din traseu:

  • Catedrala Sf. Sofia
  • Biserica Izvorul Tamaduirii din Istanbul
  • Biserica Acoperamntul Maicii Domnului din Vlaherne
  • Biserica Patriarhiei Ecumenice
  • Biserica Sfanta Paraschevi (biserica romaneasca din Istanbul)
  • Moscheea Albastra
  • Capadocia
  • Cetatea EFES
  • Goreme
  • Çanakale (calul troian)

 

EXCURSII OPTIONALE:

  • Croazieră pe Bosfor – 15 euro/ persoana; grup minim 20 persoane; croaziera se va face cu vapor privat inchiriat pentru grupul nostru
  • Seară turcească – 45 euro/persoana – tariful include cină cu băuturi şi program artistic.
  • Plimbare cu balonul in Cappadocia
  • Tur de Insula Buyukada – 45 euro/pers (include bilet dus/intors cu vaporul, tur al insulei cu masinutele electrice, masa de pranz)
  • Excursie optionala in Insula Samos – 80 euro/pers, grup minim 30 pers.

 

*Deplasarea grupului in ziua 10-11 se va face cu mijloacele de transport in comun.

Poți să-ți trimiți cererea prin formularul de mai jos.

Circuit Pelerinaj in Cappadocia-Turcia cu autocar
Deschide chat catre WhatsApp
Buna! 👋
Suntem aici pentru tine, te putem ajuta sa rezervi rapid