Pelerinaj in Egipt 2025 – Pe urmele familiei sfinte plecare 12 Februarie

9 Days

Itinerariu

Intalnire la aeroportul Henri Coanda din Bucuresti cu insotitorul de grup cu 3 ore inainte de plecare. (aproximativ ora 22.00)

Day 2 :
Cairo

Decolare din Bucuresti spre Cairo la ora 00:45 cu compania Tarom, zborul RO 101. Sosire in aeroportul din Cairo la ora 02:15 (ora locala este mai devreme cu o ora fata de ora Romaniei). Transfer la hotel in Cairo. Cazare la hotel in Cairo.

Vizitarea platoului Giza cu oprire la cele trei piramide ale lui Keops, Kephren, Mycerinus. Se continua vizita cu Sfinxul din Giza. Ziua se încheie cu vizita la Muzeul de Egiptologie. Cazare si cina la hotel din Cairo.

Mic dejun. Parasim Cairo si ne indreptam spre Mănăstirea Sfântul Macarie (moaștele Sfântului Macarie Egiptean, Sfântul Macarie Alexandrinul, Sfântul Cetățean Macarie), mormântul și o parte din moaștele Sfântului Ioan cel Baptist.

Manastirea Sf. Mina cu moastele Sf. Mina si ale papei Chiril. Mănăstirea este o emblemă a credinței creștine și un loc de refugiu spiritual în deșert. Aceasta rămâne unul dintre cele mai semnificative locuri de închinare din Biserica Coptă, oferind vizitatorilor o oază de pace și liniște, precum și o legătură profundă cu tradiția monahală egipteană.

Ne indreptam spre Alexandria si mergem pentru vizita si inchinare la Manastirea Sf. Sava. In Antichitate, aceste locuri erau închinate cultului păgân al lui Mithra sau al lui Apollon. Spre sfârșitul anilor 310, aici a fost ridicată o biserică creștină închinată Sfinților Apostoli sau poate Sf. Apostol și Evanghelist Marcu. Câțiva ani mai târziu, în jurul bisericii au început să se așeze mai mulți monahi care și-au zidit aici chilii, punând astfel bazele mănăstirii.

Vizitarea Catedralei Sf. Apostol si Evanghelist Marcu, unde sunt moastele si Mormantul Sfantului, moastele Martirilor din El Fayoum, Ep. Dioscor.

Oprire langa Biblioteca din Alexandria, locul celebrului Far considerat una din cele 7 minuni ale lumii,  Deplasare la Cairo. Cazare si cina la hotel in Cairo.

Mic dejun. Deplasare spre El Fayoum. Mănăstirea El-Azab (in biserica gasim moaştele Sf. Abraam, episcop al Fayoum-ului, o parte din Sfânta Cruce precum şi alte sfinte moaşte printre care Sf. Gheorghe, Sf. Ştefan, Sf. Marcu)

Mănăstirea Sf. Arhanghel Gabriel (Deir El-Malak), construită în sec VII. Mănăstirea Sfintei Fecioare El Hamamat. Cazare și cină la hotel în El Menia.

Mic dejun. Vizitarea următoarelor mănăstiri: Mănăstirea El Mouharak (singura mănăstire binecuvântată de Pruncul Iisus, situată chiar în centrul Egiptului, după cuvântul Scripturii care spune: în mijlocul Egiptului să fie un altar al Domnului), Mănăstire Drunka (ultimul loc în care a locuit Sfânta Familie în timpul exilului din Egipt. Sunt adesea apariții ale Fecioarei Maria). Cazare si cina la hotel din Luxor.

Optional: ziua poate incepe cu o fascinata si foarte frumoasa plimbare cu balonul deasupra Luxorului. Plimbare cu balonul la răsărit în Luxor, un sentiment de nedescris, experimentand răsăritul soarelui într-o plimbare cu balonul cu aer cald. Puteți vedea Valea regilor, templul Hatshepsut, Templul RAMESSEUM și Râul Nil.

Mic dejun. Ora de plecare 07:00. Vizitați monumentele antice de pe malul de vest al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor vechi de peste 3000 de ani, impresionantul Templu al Reginei Hatshepsut din Deir el Bahri, Colosul din Memnon - statui gigantice care păzeau cândva intrarea în templul templelor Amenhotep III de pe malul estic al Nilului - Templul Karnak, dedicat zeului Amon-Ra. 18.00 - călătorie la Hurgada. Cazare si cina la hotel din Hurghada.

Mic dejun. Vizitarea Mănăstirii Sfântul Paul - moaștele Sfântului Paul Teba și Mănăstirea Sfântului Antonie cel Mare - mormântul în care se odihnește Sfântul Antonie cel Mare. Plecare spre Ein Sokhna. Cazare si cina la hotel din Ein Sokhna.

Mic dejun. Vizitam partea crestina a orasului Cairo: biserica Biserica Sf. Gheorghe (moaştele Sf. Gheorghe, temniţa şi uneltele de tortură ale Sf. Gheorghe. Lanţul Sf. Gheorghe), El Muallaka (Biserica Suspendată, dedicată Sfintei Fecioare), Biserica Sf. Serghie si Vah (moaştele Sfinţilor Serghie şi Vah şi ale Sf. Bashnouna, la baza altarului se găseşte peştera ce a adăpostit Sfânta Familie); Biserica Sf. Mercurie, construită în sec. 6 şi adăposteşte moaştele Sf. Mercurie, Biserica Fecioarei Maria din El Zeitoun, construită după ce Fecioara Maria i-a apărut Paşei Khalil Ibrahim şi i-a cerut să construiască o biserică, promiţându-i acestuia că îşi va face apariţia în acel loc timp de 50 de ani, Biserica Maadi, loc unde a poposit Sfânta Familie.

Ne luam ramas bun de la fascinantul Egipt prin participarea optionala la o croaziera pe Fluviul Nil unde se va putea servi cina si viziona un program artistic cu specific egiptean.

Cairo - Bucuresti
Transfer la aeroport. Plecare catre aeroport. Pregatirea pentru formalitatile de imbarcare. Decolare la ora 3.30, aterizare in Bucuresti la ora 7.20.

You can send your enquiry via the form below.

Pelerinaj in Egipt 2025 – Pe urmele familiei sfinte plecare 12 Februarie
Deschide chat catre WhatsApp
Buna! 👋
Suntem aici pentru tine, te putem ajuta sa rezervi rapid