Pelerinaj Grecia - 6Zile

Mai jos aveti datele de plecare si locurile disponibile

Date Plecare Pret Locuri
Incarca mai multe
Arata mai putin
Pelerinaj Grecia
275

Grecia este cunoscuta pentru 3 lucruri: civilizatia antica, peisajele sale uimitoare si turismul foarte dezvoltat. Aceasta tara este atat de bogata in cultura si frumusete ca niciodata nu pare a fi descoperita in intregime, indiferent de cate ori veti merge.

Zi1
Bucuresti – Rila – Salonic (675 km.)

Intilnire la ora 6.00 in Bucuresti la Gara de Nord (pe Calea Grivitei - Muzeul CFR). Vom pleca la ora 6.30 spre Ruse - Sofia. Primul popas duhovnicesc il vom face la Manastirea Rila. Bazele acestui locas au fost puse de Sf. Ioan de la Rila, cel care este intemeietorul monahismului bulgar. In biserica manastirii sunt adapostite moastele Sf. Ioan de Rila, cel care este ocrotitotul Bulgariei. Cazare in Salonic.

Zi2
Tur de Salonic – Valea Tembi – Kalambaka (235 km.)

Dupa micul dejun pornim intr-un tur pietonal si vom vizita Biserica Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir unde se afla moastele ocrotitorului locasului. Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia (construita in sec. V), apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, situat pe Calea Ignatia, datand din anul 304 d.Hr.; ne indreptam catre Biserica Sfânta Sofia (cea mai mare biserica din Salonic) unde sunt moastele Sfântului Vasile cel Nou si apoi Catedrala Mitropolitana (moastele Sfântului Grigorie Palama). Pe faleza gasim Turnul Alb - simbol al orasului. Plecare spre Kalambaka. Facem un popas pentru a vizita Manastirea Sfânta Paraschevi. Oamenii se inchina la icoana si la moastele Sfintei Paraschevi aflate in biserica rupestra, iar apoi se coboara la izvor, care este considerat vindecator de boli de ochi. Cazare in Kalambaka.

Zi3
Complexul Meteora – Atena (345 km.)

Mic dejun. Vizitam Manastirile din Complexul Meteora (vom vizita 1 sau 2 manastiri in functie de programul fiecarei manastiri). Dupa Sfântul Munte Athos Complexul Meteora reprezinta centrul monahal ortodox al grecilor. Popas la atelierul de pictura al icoanelor bizantine - Zindros unde vom vedea cum sunt pictate icoanele. Imortalizam imaginea oferita de manastirile ,,suspendate intre cer si pamânt". Parasim vestitul Complex Monahal de la Meteora, indreptându-ne spre capitala Eladei. Cazare in Atena.

Zi4
Nea Makri – Insula Eghina, Sf. Nectarie (145 km.)

Mic dejun. Plecam spre portul Pireu pentru imbarcare pe feribotul spre Insula Eghina. Situata la aproximativ 60 minute de capitala greceasca, insula este cunoscuta pentru culturile de fistic dar mai ales datorita faptului ca aici se afla moastele Sf. Nectarie. Odata ajunsi pe insula ne vom bucura de armosfera insulara, apoi ne indreptam spre Manastirea Sfânta Treime, vizitata de mii de oameni anual. Aici sunt adapostite moastele Sf. Nectarie, mare vindecator de diverse boli si facator de minuni. Ne vom indrepta spre Nea Makri. Pe “colina neprihanitilor” este Manastirea Buna Vestire unde sunt moastele Sfântului Efrem cel Nou care este considerat ocrotitorul oamenilor care sufera de depresie. Revenim pe continent, in capitala Greciei si facem tur de oras, cu autocarul, in care vom vedea: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sitagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia, Acropole. Cazare in Atena.

Zi5
Insula Evia, Bis. Sf. Ioan Rusu – Man. Kato Xenia – Riviera Olimpului (430 km.)

Mic dejun. Ne indreptam spre Insulei Evia, in localitatea Prokopi. Anual, mii de oameni vin la Biserica Sfântul Ioan Rusu din Prokopi, unde sunt adapostite moastele Sfântului Ioan Rusu, un sfânt cunoscut si iubit in intreaga lume. Trecem cu feribotul in Glyfa si apoi facem un popas la Manastirea Kato Xenia, o frumosa manastirea de maici. Aici putem vedea o parte din Brâul Maicii Domnului, tesut din par de camila si alaturi de Acoperamânt, face parte din ramasitele pamântesti ale Maicii Domnului. Cazare in zona Riviera Olimpului.

Zi6
Riviera Olimpului – Bucuresti (750 km.)

Mic dejun. Având in memorie minunatele locuri din Grecia, ne indreptam catre casa pe ruta Sofia – Russe. Se ajunge in Bucuresti in functie de formalitatile vamale si de trafic.

In cele 6 zile pe care va invitam sa le petreceti alaturi de noi va vom descoperi comori spirituale din Elada precum Catedrala Sf. Dimitrie din Salonic, moastele Sf. Ioan Rusu din Insula Evia, Complexul Meteora, moastele Sf. Nectarie din Insula Eghina si altele.

Pret 275 euro/pers. cazare in camera dubla

  • Transport cu autocarul climatizat
  • 5 cazari conform programului
  • 5 mic dejun la hotel de 3*
  • insotitor de grup
  • Intrarile la obiective (aproximativ 5 euro/pers, se achita in Grecia)
  • Ferryboat Glyfa – Agiokampos (Insula Evia) – 5 euro/pers (se achita in Grecia)
  • Ferryboat Pireu – Eghina – Pireu (Insula Eghina) – 20 euro/pers. (se achita in Grecia)
  • Alte taxe si cheltuieli personale
Extinde/închide

Supliment Single

Cat Costa ?

La acest pelerinaj suplimentul de single este 85 euro.

Poți să-ți trimiți cererea prin formularul de mai jos.