Acasa > Trip Types > Israel – Descopera taramul biblic

Israel – Descopera taramul biblic - 6Zile

Mai jos aveti datele de plecare si locurile disponibile

Date Plecare Pret Locuri
Incarca mai multe
Arata mai putin
Israel – Descopera taramul biblic
345

Pentru cei care iubesc călătoriile și nu numai, Israel este un prilej de a face cunoștință cu istoria; este o destinație unde descoperim un amalgam de arhitectură veche și nouă, descoperim cum se îmbină cele trei mari religii monoteiste și tradițiile lor.

Israelul este locul unde dorești o viața să ajungi și de unde te întorci cu un sentiment de liniște interioară de care se bucură numai cei care au călcat pe urmele lui Iisus pe Via Dolorosa.

Zi1
București – Tel Aviv – Haifa – Nazareth

Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul București OTOPENI la ora 05.45 pentru zbor București-Tel Aviv cu compania Tarom. Decolare la ora 07.45 din Bucuresti, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 10.20. Bruhim habaim! (Bine ați venit!). Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă. Ajungem în oraşul Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Ne îndreptăm spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos - Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977. Apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află casa în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Ce ne va impresiona este faptul că în curtea mănăstirii, pe partea interioară a zidului împrejmuitor, se află icoane ale Maicii Domnului cu Pruncul, realizate în mozaic, grafica fiind conform tradițiilor care au donat respectivele icoane. Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

Zi2
Muntele Tabor – Cana Galileii – Muntele Fericirilor – Capernaum

Boker tov (Buna dimineața!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Continuăm cu biserica din Cana din Galileii. Aici a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin. Ne îndreptăm spre Marea Galileii și urcăm pe Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica octogonală ce fost ridicată pe locul unde Mântuitorul a ținut predica despre Legea cea Noua, rostind cele 9 fericiri. Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barca ce aminteste de corabiile din timpul Mântuitorului. Vom merge către oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul - Capernaum, unde a săvârșit cele mai multe minuni. Vom putea vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Zi3
Hozeva – Râul Iordan – Marea Moartă – Ierihon

După micul dejun vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Coborâm pe valea Iordanului și oprim la locul considerat a fi cel adevarat al botezului lui Iisus. Aici vom primi binecuvântarea în apele Râului Iordan. Ne îndreptăm spre Qumran, unde vom merge la un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă, după care vom face un scurt dar relaxant popas la Marea Moartă – lipsită de viață și situată în cel mai jos punct al lumii -420 m. sub oceanul planetar. Cine doreste poate experimenta și baie în marea cu cea mai ridicată salinitate din lume. Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne îndreptăm către Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Lângă râul Iordan este Mănăstirea Sf. Gherasim. Aici avem ocazia să descoperim tradiția despre viețuirea Sf. Gherasim de la Iordan alături de leu său. Cazare și cină la hotel în Bethleem. Be’teavon! (Poftă bună!)

Zi4
Măn. Sf. Sava – Bethleem, Bis. Nasterii

După micul dejun mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie unde este Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde erau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazare și cină la hotel în Bethleem. Laila tov! (Noapte bună!)

Zi5
Ierusalim, Muntele Măslinilor – Via Dolorosa

Shalom! (Pace!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Zidul Plângerii. Așezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Zi6
Ierusalim, Muntele Sion – Ein Karem – Tel Aviv – București

Mic dejun. Plecăm spre Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Părăsim Ierusalimul și ne îndreptăm spre localitatea Lod. Aici se află biserica ce adăpostește mormântul, lanţul cu care a fost legat şi o parte din moaștele Sf. Gheorghe. De aici vom merge în Tel-Aviv și vom face un tur panoramic de oraș în care vom vedea cele mai importante locuri din “Orașul primăverii”, așa cum este numit Tel-Aviv. La capătul a 6 zile pline de trăiri lăuntrice și având în minte salutul vechilor israelieni “Și la anul la Ierusalim” ne îndreptăm spre Aeroportul din Ben Gurion. Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București. Lehitraot Israel! (La revedere Israel !) Decolare din Tel-Aviv la ora 23.30, aterizare în București la ora 02.15 a doua zi.

Haifa cu Grădinile Bahai și Măn. Stella Maris, nordul Israelului cu Nazaretul, Muntele Tabor, Capernaum, Bethleem cu Biserica Nașterii și Ierusalim cu Muntele Măslinilor, Muntele Sion și Via Dolorosa sunt numai câteva din locurile pe care vă propunem să le vizitați în cele 6 zile pe care le veți petrece alături de noi.

345 euro/pers. cazare în cameră dublă

 • transport avion București – Tel Aviv – București,
 • 5 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3*
 • demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)
 • toate intrările la obiectivele din program
 • transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
 • preot însoţitor din partea agentiei
 • ghid vorbitor de limba română.

Nu include

 • taxiul pe Muntele Tabor (10 Euro/pers, se plăteşte în Israel)
 • taxe de aeroport si transferuri (185 Euro/pers se plateste la inscriere)
 • taxiul la Man. Sf Sava (10 euro/pers, se plateste in Israel)
 • tips & porter în valoare de 2 Euro de persoană pe zi (se plătește obligatoriu către ghidul israelian)
 • mesele de prânz
 • cheltuieli personale.
Extinde/închide

Supliment Single

Cat Costa ?

Suplimentul de single la acest pelerinaj este de 135 €

Poți să-ți trimiți cererea prin formularul de mai jos.

Preț de la EUR345/persoană
345
Total 345 EUR

Date despre excursie

 • Bilet de avion inclus
 • 35