Acasa > Trip Types > Sejur > Sejur cu avionul > India – triunghiul de aur: DELHI, AGRA-Taj Mahal, JAIPUR

India – triunghiul de aur: DELHI, AGRA-Taj Mahal, JAIPUR - 7Zile

Khajuraho

Mai jos aveti datele de plecare si locurile disponibile

Date Plecare Pret Locuri
Incarca mai multe
Arata mai putin
India – triunghiul de aur: DELHI, AGRA-Taj Mahal, JAIPUR
595

Vestigiile din epoca de piatră cu picturi ale lui Bhimbetka in Madhya Pradesh sunt cele mai vechi mărturii de existență a vieții umane în India. Primele comunități permanente cunoscute au apărut acum 9000 de ani și s-au dezvoltat gradual formând civilizația din valea Indusului, care a apărut în jur de 3300 î.H. Apoi perioada vedică a pus bazele Hinduismului și ale altor aspecte culturale, care caracterizează societatea indiană din jurul anului 500 î.H. Începând cu 550 î.H. s-au dezvoltat și alte forme de comunități, care au dat naștere la diferite regate și republici independente cunoscute sub numele de Mahajanapadas. Cel mai important dintre acestea a fost regatul Magadha, care a dominat peste vaste regiuni orientale.

În secolul 3 î.Hr., cea mai mare parte din Asia meridională, a fost unită sub dominația imperiului maur al suveranului Chandragupta Maurya. Acest vast imperiu, primul care a unificat aproape întregul subcontinent, a înflorit sub domnia imperatorului Aśoka, una dintre figurile cele mai proeminente din istoria antică a Indiei. Această vastă unificare a fost continuată doar după multe secole de la căderea imperiului maur, de un alt mare imperiu, Imperiul Gupta, în sec 3 î.Hr., într-o perioadă definită ca „vârsta de aur a Indiei Antice“. După căderea imperiului Gupta, regii care au urmat au sprijinit formarea unor noi dinastii, mai ales în partea meridională unde au luat naștere noi imperii, dintre care cele mai importante au fost cele ale dinastiilor Chalukya, Rashtrakuta, Hoysala, Pallava, Pandya, și Chola. În epoca marilor imperii din antichitate, știința, ingineria, arta, literatura, astronomia și filozofia au înflorit sub conducerea diferiților regi și împărați.

Zi1
Deplasare catre India

duminica - intalnire la ora 08.10 cu ghidul la Aeroportul Otopeni-check in Turkish pentru destinatia Istanbul. Decolare la ora 10.15, sosire la ora 11.40. Decolare din Istanbul la ora 19.55.

Zi2
Sosire in Delhi

la ora 4.20–deplasare (200 km) spre Agra. La 40 km de Agra, vizita Mathura – vechi centru cultural si religios (loc de pelerinaj al hindusilor). In Agra-vizita Fort Agra.

Zi3
Taj Mahal

(mic dejun). In Agra, vizita Taj Mahal – cel mai extravagant monument inchinat dragostei construit de imparatul Shah Jahan in memoria sotiei sale. Deplasare (230 Km) la Jaipur. La 35 km de Agra-vizita Fatehpur Sikri (construit în a doua jumătate a secolului al XVI-lea de către împăratul Akbar, Fatehpur Sikri (orașul Victoriei) a fost capitala imperiului Mughal timp de numai 10 ani. Complexul de monumente și temple, toate într-un stil arhitectural uniform, include una dintre cele mai mari moschei din India, Jama Masjid). Cina si cazare in Jaipur.

Zi4
Jaipur

(mic dejun). La 10 km de Jaipur-vizita (se urca,optional, pe elefant sau cu jeep-ul) Fort Amber (palat fortificat construit pe un pinten stancos)–capitala Rajahstanului. In Jaipur-vizita: Observatorul Jantar Mantar,City Palace (palatul maharajahului–unde inca locuiesc descendenti ai rajahului local),Templul Birla si in exterior Hawa Mahal (Palatul Vanturilor).Seara, show indian. Cina si cazare in Jaipur.

Zi5
Delhi

(mic dejun). Deplasare (250 Km) la Delhi-vizita Jama Masji (cea mai mare moschee din Asia), apoi in orasul nou B.dul Rapath cu Poarta Indiei si in exterior Casa Parlamentului si Palatul Prezidential. Cina si cazare in Delhi.

Zi6
Ghandi Memorial

(mic dejun).Viziteaza:Raj Ghat(Ghandi Memorial)–locul incinerarii lui Mahatma Ghandi (parintelui natiunii), Fortul Rosu– construit in 1639 si Qutab Minar–cel mai inalt minaret de caramida din lume,Dupa amiaza, timp liber pentru shopping. Cina si cazare in Delhi.

Zi7
Istanbul

Sambata. Transfer la aeroport. Decolare la Istanbul, ora 6.05. Sosire,ora 10.25. Obs.–se poate merge (insotiti de ghidul roman) cu metroul in Istanbul, in centrul turistic (Marele Bazar–Sfanta Sofia–Moscheea Albastra–Palatul Topkapi). Ora 19.25, decolare. Sosire, Otopeni, ora 20.50.

595 EUR + 355 EUR

  • servicii ghid roman si ghizi locali;
  • transport autocar 2** cu aer conditionat;
  • bilet avion Bucuresti-Istanbul-Delhi-Istanbul-Bucuresti;
  • 4 cazari cu demipensiune si o cazare cu cina in hoteluri de 3*** si 4****
  • taxe aeroport / securitate, transfer aeroport – hotel – aeroport;
  • show indian si bacsis pentru prestatorii din strainatate de servicii turistice,in total=295€;
  • taxa de viza India si prelucrare acte = 60 €.

Pretul nu include

  • Pretul nu include biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice.

Se achita in EURO sau LEI (curs BNR din ziua platii x 1,02);

Supliment single 125 €;

La inscriere se achita minim 300 €;

Copiii sub 12 ani (neimpliniti) au o reducere de 35 €;

Grup minim 25 turisti;

Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 31 zile inaintea plecarii;

Inscrierile se fac incepand cu 02.02.2018  si se incheie cand se ocupa ultimele locuri;

Asigurarea medicala e obligatorie;

Va recomandam sa incheiat asigurarea STORNO (odata cu avansul) prin care societatea de asigurari restituie banii in cazul neparticiparii la excursie datorita (conform conditiilor politei de asigurare)  imbolnavirilor, deceselor, accidentelor, etc.

Obs. – vezi si notele 1-14, 30,38 si 39;

ACTE NECESARE: Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in Romania si 2 foto color tip pasaport.

 

Nota – este posibila chemarea la consulat pentru amprentare

Poți să-ți trimiți cererea prin formularul de mai jos.

Preț de la EUR595/persoană
595
Total 595 EUR

Date despre excursie

  • 25
  • Avion + Autocar Inclus in pret