Grecia - 10Zile

kefalonia insulele ionice

Mai jos aveti datele de plecare si locurile disponibile

Date Plecare Pret Locuri
Incarca mai multe
Arata mai putin
Grecia
430

Grecia nu este doar o împletire de insule utopice, ci un suflet pur de bătrân ridat, cu povești care-ți fac pielea de găină și voce care-ți face sufletul să joace pe valuri de smarald. Grecia e un suflet alb, stropit cu albastru și împrejmuit de flori mov și roz, suit pe coloane ornate și păzit de statui ale zeilor nevăzuți.

Grecia nu este doar o țară prin care te plimbi și vezi oamenii de la distanta, este o țară păzită de mare, jucată-n valuri liniștite. Pășind prin Grecia, iei frânturi din legendele ei cu tine și, încetul cu încetul, te transformi într-un grec care își dansează problemele pe-o plajă sau pe-o coastă. În ochii unui grec nu vezi doar un suflet, vezi mii de suflete, mii de stele, mii de valuri.

Zi1
Bucuresti-Bulgaria - Grecia

vineri,ora 6.30,plecare din Bucuresti- Gara de Nord (pe Calea Grivitei - Muzeul CFR) pe traseul Giurgiu-traversarea Bulgariei (popas 30 min. in Veliko Tarnovo,-vizita Manastirea Rila)- Kulata (Grecia). Cazare in Grecia (Sidirokastro).

Zi2
Ouranopolis-ATHOS-Salonic-Sidirokastro- Platamonas

(mic dejun). Deplasare la Ouranopolis croaziera la Muntele ATHOS. Plecare la Salonic. Se viziteaza Biserica Sf. Dumitru (moastele). Tur de oras: Arcul lui Galerius, Rotonda, Bd Egnatia, Bd. Expozitiei,Turnul Alb (popas), Piata Aristotel, statuile ecvestre regele Constantin si Alexandru cel Mare. Cazare in zona Platamonas.

Zi3
Termopile-Delfi-Cap Sunion - Atena

(mic dejun). Deplasare la Monumentul LEONIDA de la Termopile - “Lupta dintre greci si persi” La DELFI se viziteaza cel mai important ORACOL al lumii antice (buricul Pamantului in ideea grecilor). Deplasare la Cap Sunion (posibilitate de plaja si baie in mare) unde se viziteaza Templul lui Poseidon. Cazare in Atena.

Zi4
Atena-Acropole

(mic dejun). Optional (85€-daca se achita la agentia din Romania cu minim 31 zile inaintea plecarii sau 100€ - daca se achita in excursie, croaziera pe Marea Egee cu oprire in insulele Egina, Poros, Hydra, cu pranz pe vapor (in insule se poate face plaja si baie in mare). Altfel timp liber in Atena. Optional (35 €- daca se achita la agentia din Romania cu minim 31 zile inaintea plecarii sau 45 € - daca se achita in Grecia), deplasare cu autocarul - ACROPOLE in lumini de noapte si cina in PLAKA - la una din renumitele taverne, cu bucatarie traditionala, program folcloric grecesc si muzica de dans. Cazare in Atena,

Zi5
Atena

(mic dejun). Tur Atena cu autocarul pe ruta : Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia, etc. cu opriri la Complexul ACROPOLE si Stadionul Olimpic. TIMP LIBER IN ATENA. Sugesti: Parcul Central, urcare cu telefericul pe Muntele Likavetus, Muzeul National de Arheologie, cumparaturi, plaja si baie in Marea Egee. Cazare in Atena.

Zi6
Marea Egee -Canalul de Corint- Marea Ionica- MICENE-Sparta

(mic dejun). Oprire la Canalul Corint - lung de 6 Km, leaga Marea Egee de Marea Ionica. Se viziteaza EPIDAUROS - teatru antic in aer liber cu o acustica deosebita. Popas la Nafplio (oras port, de un pitoresc deosebit, cu stradute medievale). In MICENE (cea mai veche civilizatie greaca) se viziteaza Cetatea antica MICENE si Mormantul lui AGAMEMNON (regele cetatii Micene), apoi vizita Sparta. Cazare in zona Olimpia-Pirgos.

Zi7
Olimpia-Patras-Corfu

(mic dejun). Se viziteaza Sanctuarul Olimpic din Olimpia. In Patras-vizita Biserica Sf. Andrei (moastele). Traversarea Marii Ionice din Peloponez spre Grecia continentala.

Cazare in zona Igoumenitsa-Corfu.

Zi8
Corfu-Manastirea Vlaherna-Kerkyra-Kalambaka

(mic dejun). Traversare cu ferry-boat-ul in Corfu. Vizita Palatul Achilion si manastirea Vlaherna Timp liber in Kerkyra. Cazare in Kalambaka.

Zi9
Kalambaka-METEORA-Sidirokastro

(mic dejun). In Kalambaka (deplasare prin Kastraki) se viziteaza Manastirea suspendata Marele Meteor(al doilea centru monahal ortodox, dupa Muntele Athos), apoi popas la Zindros – centru de comercializare si confectionare a icoanelor si a altor obiecte de cult religios. Vizita biserica Sf. Paraschiva – loc sfant pentru alinarea durerilor. Popas in Statiunea Paralia Katerini. Cazare in Grecia (Sidirokastro).

Zi10
Grecia-Bulgaria -Bucuresti

(mic dejun). Plecare din Grecia prin Bulgaria. In centrul Sofiei – vizita Catedrala Alexander Nevsky. Sosire (in conditii normale de : vreme, trafic, formalitatile vamale, etc.), aprox. ora 23, Bucuresti,

380 € + 50 € (se achita obligatoriu la agentia din Romania)

  • servicii ghid roman;
  • transport cu autocar 2** cu aer conditionat, taxe stradale si parcari ;
  • 9 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* si 2*(camere, pentru 2 persoane, cu grup sanitar propriu cu dus);
  • taxele de traversare a Marii Ionice(Igumenita-Corfu-Igumenita si Patras);
  • croaziera la Muntele Athos
  • excursiile la: Sofia, Manastirea Rila si Veliko Tarnovo

Pretul nu include

Se achita in EURO sau LEI (curs BNR din ziua platii x 1,02);

Supliment single 180 €;

La inscriere se achita minim 150 €;

Copiii sub 12 ani (neampliniti) au o reducere de 30 €;

Grup minim 30 turisti,Excursia trebuie achitata integral  cu cel putin 31 zile inaintea plecarii;

Inscrierile se fac incepand cu 02.02.2018  si se incheie cand se ocupa ultimele locuri;

Asigurarea medicala e obligatorie;

Va recomandam sa incheiati asigurarea STORNO(odata cu avansul) prin care societatea de asigurari  restituie banii in cazul neparticiparii la excursie datorita (vezi conditiile politei de asigurare) : imbolnavirilor, deceselor, accidentelor, etc. ;

Acte necesare – carte de identitate sau pasaport;

Obs-vezi notele : 1-15, 17, 18,20 si 39.

 

Poți să-ți trimiți cererea prin formularul de mai jos.