Acasa > Trip Types > Pelerinaje > Pelerinaje cu autocarul > Grecia Pelerinaj + Sejur

Grecia Pelerinaj + Sejur - 6Zile

pelerinaje

Mai jos aveti datele de plecare si locurile disponibile

Date Plecare Pret Locuri
Incarca mai multe
Arata mai putin
Grecia Pelerinaj + Sejur
165

Grecia este cunoscuta pentru 3 lucruri: civilizatia antica, peisajele sale uimitoare si turismul foarte dezvoltat. Aceasta tara este atat de bogata in cultura si frumusete ca niciodata nu pare a fi descoperita in intregime, indiferent de cate ori veti merge.

Zi1
Ziua 1, Bucuresti – Sofia – Riviera Olimpului (750 km.)

Intilnire la ora 6.00 in Bucuresti la Gara de Nord (pe Calea Grivitei - Muzeul CFR). Vom pleca la ora 6.30 pe ruta Bucuresti - Ruse - Plevna – Sofia – Paralia. Cazare in zona Riviera Olimpului.

Zi2
Ziua 2, Complexul Meteora – Valea Temby

Mic dejun. Timp liber sau va propunem o vizita la Manastirile din Complexul Monastic Meteora (vom vizita 2 manastiri in functie de program). Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfântul Munte Athos. Parasim vestitul Complex de la Meteora, nu inainte de a imortaliza imaginea incredibila oferita de manastirile suspendate intre cer si pamânt. Ne indreptam spre Valea Tembi si facem o pauza pentru a vizita Manastirea Sfânta Paraschevi. Oamenii cinstesc icoana si moastele Sfintei Paraschevi aflate in biserica sapata in stânca, iar apoi se coboara la izvorul sfintei, care este vindecator de boli de ochi. Cazare in acelasi hotel in zona Riviera Olimpului.

Zi3
Ziua 3, Insula Evia, Sf. Ioan Rusu – Man. Kato Xenia (545 km.)

Mic dejun. Timp liber pe Riviera Olimpului sau va propunem o calatorie spre Insula Evia. Ne indreptam catre Glyfa de unde vom trece cu feribotul in Insula Evia. In localitatea Prokopi aflata in partea nordica a insulei Evia. Anual, mii de oameni poposesc la Biserica Sfântul Ioan Rusu din Prokopi. Biserica adaposteste mostele Sfântului Ioan Rusu, un sfânt cunoscut si iubit in intreaga lume. Plecam spre Riviera Olimpului. Dupa ce trecem cu feribotul la Glyfa oprim la Manastirea Kato Xenia, o minunata manastire de maici. Aici se pastreaza o parte din Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, una dintre cele mai valoroase relicve crestine. Brâul este tesut din par de camila si, alaturi de Cinstitul ei Acoperamânt, constituie singura amintire pretioasa ce se pastreaza din viata ei pamânteasca. Cazare la acelasi hotel in zona Riviera Olimpului.

Zi4
Ziua 4, Salonic – Souroti (215 km.)

Mic dejun. Timp liber Ne indreptam spre cel de-al doilea oras ca marime din Grecia – Salonic, unde vom vizita Biserica Sfântul Dimitrie Izvoratorul de Mir. Aici sunt adapostite moastele Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Apoi facem un tur pietonal vizitând: Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia (sec. V), apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, monument situat pe Calea lgnatia, ridicat in anul 304 d.Hr., din porunca imparatului Galeriu in amintirea victoriei romanilor asupra persilor din anul 297; ne indreptam catre Biserica Sfânta Sofia (cea mai mare si renumita biserica din Salonic) unde ne vom inchina la moastele Sfântului Vasile cel Nou si apoi catre Catedrala Mitropolitana care adaposteste moastele Sfântului Grigorie Palama. Dupa ce vom vedea si simbolul orasului - Turnul Alb vom pleca spre localitatea Souroti. Din Salonic plecam spre localitatea Souroti unde se afla Manastirea Suroti. In biserica mare sunt adapostite cu mare evlavie moastele Sf. Ioan Teologul si Sf. Arsenie Capadocianul. Manastirea este ocrotita si de Cuviosul Paisie Aghioritul, care este inmormântat in curtea manastirii. Cazare la acelasi hotel in zona Riviera Olimpului.

Zi5
Ziua 5, Man. Sf. Efrem – Man. Sf. Dionisie (75 km.)

Mic dejun. Toata ziua libera sau putem vizita Manastirea Sf. Efrem Sirul care pastreaza cea mai mare comoara a locului: mâna dreapta a Sf. Efrem Sirul, cea prin care Dumnezeu a daruit lumii nenumarate imne, rugaciuni si cuvinte de invatatura. Ne deplasam catre Litochoro pentru a vizita Manastirea Sf. Dionisie de la Olimp. Cazare la acelasi hotel in zona Riviera Olimpului.

Zi6
Ziua 6, Riviera Olimpului – Bucuresti (750 km.)

Mic dejun. Având in memorie locurile minunate dar si pline de spiritualitate pe care le-am vizitat din Grecia, ne indreptam catre casa pe ruta Sofia – Russe. Se ajunge in Bucuresti in functie de formalitatile vamale si de trafic.

Optionale

 • Complexul Meteora – 25 euro/pers (se realizeaza cu minim 25 pers)
 • Salonic si Man. Souroti – 20 euro/pers (se realizeaza cu minim 25 pers)
 • Insula Evia si Man. Kato Xenia – 25 euro/pers (se realizeaza cu minim 25 pers), nu este inclus feriboatul spre/din Insula Evia (10 euro /pers Glifa-Agiokampos-Glifa)
BINE DE STIUT
 • Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).
 • Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Grecia.
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Tariful pentru ferryboat este orientativ, acesta fiind valabil la data publicarii programului; pot intervenii modificari ale tarifului.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Asezarea in autocar se face incepând cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.
 • Pentru calatorie este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara sau carte de identitate.

165 €

 • • transport cu autocar clasificat
 • • 5 nopti cazare in camere duble hoteluri 3* (clasificare locala)
 • • 5 mic dejun
 • • taxe intrari obiective (aprox. 5 Euro/pers.)
 • • asigurarea medicala
 • • ghid la obiectivele turistice
 • • taxe de statiuni si orase

Poți să-ți trimiți cererea prin formularul de mai jos.

Preț de la EUR165/persoană
165
Total 165 EUR

Date despre excursie

 • Cu autocar