Mai jos aveti datele de plecare si locurile disponibile
Date Plecare | Pret | Locuri |
---|
Grecia este cunoscută pentru 3 lucruri: civilizația antică, peisajele sale uimitoare și turismul foarte dezvoltat. Această țară este atât de bogată în cultură și frumusețe că niciodată nu pare a fi descoperită în întregime, indiferent de câte ori veți merge.
Dacă Grecia este cunoscută pentru peisajele sale, pentru apa limpede noi vă propunem să descoperiți comorile spirituale ale vechii Elade. Astfel vă invităm să vedeți alături de noi Salonicul, Complexul Meteora, Atena și să venerăm moaștele Sf. Dimitrie din Salonic, Sf. Ioan Rusu din Insula Evia, Sf. Nectarie din Insula Eghina, Sf. Efrem cel Nou de la Nea Makri și multe altele.
Întâlnire la ora 19.00 în Bucureşti la Gara de Nord (pe Calea Griviței - Muzeul CFR). Vom pleca la ora19.30 spre Ruse – Sofia si apoi catre vama pentru a intra in Grecia.
Kaliméra Grecia! (Buna dimineața Grecia!). Ne indreptam spre Kalambaka si vizităm Mănăstirile din Complexul Meteora (vom vizita 1 sau 2 mănăstiri în funcţie de programul fiecarei mănăstiri). Mănăstirile sunt spectaculos așezate pe vârfuri stâncoase din Tesalia, fiind printre cele mai izbitoare atracții din Grecia. Numele Meteora se traduce prin "suspendat în aer" și descrie perfect așezarea acestor locașuri de cult. Popas la atelierul de pictură al icoanelor bizantine - Zindros unde vom vedea cum sunt pictate icoanele. Imortalizăm imaginea oferită de mănăstirile ,,suspendate între cer şi pământ". Cazare in Kalambaka.
Mic dejun la poalele meteorelor. Ne îndreptăm spre Insulei Evia si facem un popas la Manastirea Sfantului Cuvios David, numita si „Osios David”. In biserica acestei manastiri se afla atat cinstitul Cap al Sfantului David cel Batran, cat si mormantul Cuviosului Iacov Tsalikis.
Trecem cu feribotul în Insula Evia si ne indreptam spre localitatea Prokopi. Anual, mii de oameni vin la Biserica Sfântul Ioan Rusu din Prokopi, unde sunt adăpostite moaştele Sfântului Ioan Rusu, un sfânt cunoscut şi iubit în întreaga lume. Cazare in Insula Evia.
Mic dejun. Ne vom îndrepta spre Nea Makri. Pe “colina neprihăniţilor” este Mănăstirea Buna-Vestire unde sunt moaştele Sfântului Efrem cel Nou care este considerat ocrotitorul oamenilor care suferă de depresie.
Ne indreptam spre Portul Pireu si vom traversa cu feriboatul spre Insula Eghina. Situată la aproximativ 60 minute de capitala grecească, insula este cunoscută pentru culturile de fistic dar mai ales datorită faptului că aici se află moaştele Sf. Nectarie. Odată ajunşi pe insulă ne îndreptăm spre
Mănăstirea Sfânta Treime, vizitată de mii de oameni anual. Aici sunt adăpostite moaştele Sf. Nectarie, mare vindecător de diverse boli şi făcător de minuni.
Dupa aceea se va vizita la Manastirea Sf. Ecaterina care adaposteste moastele Sf. Ecaterina si icoana facatoare de minuni a Sf Spiridon. Cazare in Insula Eghina.
Mic dejun. Facem un popas la Mănăstirea Kato Xenia, o frumosă mănăstirea de maici. Aici putem vedea o parte din Brâul Maicii Domnului, ţesut din păr de cămilă şi alături de Acoperamânt, face parte din rămăşitele pământeşti ale Maicii Domnului.
Continuam cu drum spre Riviera Olimpului. Ne oprim sa facem un popas duhovnicesc pentru a vizita Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Oamenii se închină la icoana şi la moaştele Sfintei Paraschevi aflate în biserica rupestră, apoi se coboară la izvor, care este considerat vindecător de boli de ochi. Cazare in zona Riviera Olimpului.
Mic dejun. Salonicul este capitala provinciei Macedonia și al doilea oraș ca mărime al Greciei. Aici Apostolul Pavel a adus pentru prima dată mesajul creștinismului (50 d. Hr.). Pornim într-un tur pietonal și vom vizita Biserica Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir unde se află moaştele sfântului care ocrotește biserica dar și orașul Salonic; Rotonda, unul dintre cele mai vechi monumente din Salonic, cunoscut și sub numele de Sfântul Gheorghe, apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, situat pe Calea Ignatia, datând din anul 304 d.Hr.; ne îndreptăm apoi către Biserica Sfânta Sofia (cea mai mare biserică din Salonic) unde sunt moaştele Sfântului Vasile cel Nou şi apoi Catedrala Mitropolitană (moaştele Sfântului Grigorie Palama). Pe faleză se află Turnul Alb - simbol al oraşului.
La revedere Grecia! Având în memorie minunatele locuri din Grecia, ne îndreptăm către casă pe ruta Sofia – Russe. Vom face un popas la Mănăstirea Rila. Bazele acestui locas au fost puse de Sf. Ioan de la Rila, cel care este intemeietorul monahismului bulgar. În biserica mănăstirii sunt adapostite moaştele Sf. Ioan de Rila, cel care este ocrotitotul Bulgariei. Se ajunge în Bucureşti în funcţie de formalităţile vamale şi de trafic.