Grecia – Pelerinaj Meteora, Buna Vestire, Sfanta Treime - 5 Days

Mai jos aveti datele de plecare si locurile disponibile

Date Plecare Pret Locuri
Incarca mai multe
Arata mai putin

Grecia este cunoscută pentru 3 lucruri: civilizația antică, peisajele sale uimitoare și turismul foarte dezvoltat. Această țară este atât de bogată în cultură și frumusețe că niciodată nu pare a fi descoperită în întregime, indiferent de câte ori veți merge.

Dacă Grecia este cunoscută pentru peisajele sale, pentru apa limpede noi vă propunem să descoperiți comorile spirituale ale vechii Elade. Astfel vă invităm să vedeți alături de noi Salonicul, Complexul Meteora, Atena și să venerăm moaștele Sf. Dimitrie din Salonic, Sf. Ioan Rusu din Insula Evia, Sf. Nectarie din Insula Eghina, Sf. Efrem cel Nou de la Nea Makri și multe altele.

INSCRIE-TE LA ACEST PELERINAJ PRIN FACEBOOK 

Zi1
Bucureşti – Salonic

Întâlnire la ora 19.00 în Bucureşti la Gara de Nord (pe Calea Griviței – Muzeul CFR). Vom pleca la ora19.30 spre Ruse – Sofia si apoi catre vama pentru a intra in Grecia.

Zi2
Complexul Meteora

Kaliméra Grecia! (Buna dimineața Grecia!). Ne indreptam spre Kalambaka si vizităm Mănăstirile din Complexul Meteora (vom vizita 1 sau 2 mănăstiri în funcţie de programul fiecarei mănăstiri). Mănăstirile sunt spectaculos așezate pe vârfuri stâncoase din Tesalia, fiind printre cele mai izbitoare atracții din Grecia. Numele Meteora se traduce prin „suspendat în aer” și descrie perfect așezarea acestor locașuri de cult. Popas la atelierul de pictură al icoanelor bizantine – Zindros unde vom vedea cum sunt pictate icoanele. Imortalizăm imaginea oferită de mănăstirile ,,suspendate între cer şi pământ”. Cazare in Kalambaka.

Zi3
Man. Sf David Cel Batrin – Sf. Ioan Rusu

Mic dejun la poalele meteorelor. Ne îndreptăm spre Insulei Evia si facem un popas la Manastirea Sfantului Cuvios David, numita si „Osios David”. In biserica acestei manastiri se afla atat cinstitul Cap al Sfantului David cel Batran, cat si mormantul Cuviosului Iacov Tsalikis.

Trecem cu feribotul în Insula Evia si ne indreptam spre localitatea Prokopi. Anual, mii de oameni vin la Biserica Sfântul Ioan Rusu din Prokopi, unde sunt adăpostite moaştele Sfântului Ioan Rusu, un sfânt cunoscut şi iubit în întreaga lume. Cazare in Insula Evia.

Zi4
Nea Maki, Sf. Efrem – Insula Eghina, Sf. Nectarie

Mic dejun. Ne vom îndrepta spre Nea Makri. Pe “colina neprihăniţilor” este Mănăstirea Buna-Vestire unde sunt moaştele Sfântului Efrem cel Nou care este considerat ocrotitorul oamenilor care suferă de depresie.

Ne indreptam spre Portul Pireu si vom traversa cu feriboatul spre Insula Eghina. Situată la aproximativ 60 minute de capitala grecească, insula este cunoscută pentru culturile de fistic dar mai ales datorită faptului că aici se află moaştele Sf. Nectarie. Odată ajunşi pe insulă ne îndreptăm spre

Mănăstirea Sfânta Treime, vizitată de mii de oameni anual. Aici sunt adăpostite moaştele Sf. Nectarie, mare vindecător de diverse boli şi făcător de minuni.

Dupa aceea se va vizita la Manastirea Sf. Ecaterina care adaposteste moastele Sf. Ecaterina si icoana facatoare de minuni a Sf Spiridon. Cazare in Insula Eghina.

Zi5
Man. Kato Xenia – Valea Temby, Man. Sf. Paraschevi

Mic dejun. Facem un popas la Mănăstirea Kato Xenia, o frumosă mănăstirea de maici. Aici putem vedea o parte din Brâul Maicii Domnului, ţesut din păr de cămilă şi alături de Acoperamânt, face parte din rămăşitele pământeşti ale Maicii Domnului.

Continuam cu drum spre Riviera Olimpului. Ne oprim sa facem un popas duhovnicesc pentru a vizita Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Oamenii se închină la icoana şi la moaştele Sfintei Paraschevi aflate în biserica rupestră, apoi se coboară la izvor, care este considerat vindecător de boli de ochi. Cazare in zona Riviera Olimpului.

Zi6
Salonic – Man. Rila – Bucuresti

Mic dejun. Salonicul este capitala provinciei Macedonia și al doilea oraș ca mărime al Greciei. Aici Apostolul Pavel a adus pentru prima dată mesajul creștinismului (50 d. Hr.). Pornim într-un tur pietonal și vom vizita Biserica Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir unde se află moaştele sfântului care ocrotește biserica dar și orașul Salonic; Rotonda, unul dintre cele mai vechi monumente din Salonic, cunoscut și sub numele de Sfântul Gheorghe, apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, situat pe Calea Ignatia, datând din anul 304 d.Hr.; ne îndreptăm apoi către Biserica Sfânta Sofia (cea mai mare biserică din Salonic) unde sunt moaştele Sfântului Vasile cel Nou şi apoi Catedrala Mitropolitană (moaştele Sfântului Grigorie Palama). Pe faleză se află Turnul Alb – simbol al oraşului.

La revedere Grecia! Având în memorie minunatele locuri din Grecia, ne îndreptăm către casă pe ruta Sofia – Russe. Vom face un popas la Mănăstirea Rila. Bazele acestui locas au fost puse de Sf. Ioan de la Rila, cel care este intemeietorul monahismului bulgar. În biserica mănăstirii sunt adapostite moaştele Sf. Ioan de Rila, cel care este ocrotitotul Bulgariei. Se ajunge în Bucureşti în funcţie de formalităţile vamale şi de trafic.

Repere din traseu:

 • Salonic cu Bis. Sf, Dimitrie, Calea Ignatia si Turnul Alb
 • Complexul Meteora
 • Atena
 • Insula Eghina cu moastele Sf. Nectarie
 • Insula Evia cu moastele Sf. Ioan Rusu
 • Riviera Olimpului

Ce trebuie sa stim despre Grecia:

Locația

Grecia se află în sud-estul Europei, în Peninsula Balcanică. Se învecinează la nord cu Bulgaria, cu Republica Macedonia și Albania, la est cu Turcia și Marea Egee, la vest cu Marea Ionică iar la sud cu Marea Mediterană. Limbă vorbită

Limba

Limba oficială din Grecia este greaca. Limba engleză este vorbită majoritatea grecilor. In zonele turistice se poate auzi vorbind de catre greci si limba romana.

Valută

Moneda naţională în Grecia este euro. Se poate cash sau cu cardul.

Documente de calatorie

Grecia este membra a Comunitatii Europene. In vederea calatoriei in Grecia, pentru cetatenii romani este de ajuns sa detina o Carte de Identitate valabila.

Telefonie mobila

Inainte de a pleca in calatorie va rugam sa va asigurati ca aveti serviciul de rooming activat. Pentru a suna in Romania din Grecia trebuie sa formati 0040 sau +40

Intr-un pelerinaj in Grecia descoperi un popor mandru de traditiile sale ortodoxe si un spatiu in care intalnesti la tot pasul manastiri, biserice, sfinte moaste, icoane facatoare de minuni si acele „proskinitaria” – mici biserici asezate in fata caselor si de-a lungul drumului, asa cum sunt amplasate in Romania troitele.

Pret 195 euro/pers. cazare in camera dubla pentru un grup de 40 pers - Suplimentul de single 85 euro

 • • Transport cu autocarul climatizat
 • • 4 cazări conform programului, cazare in camere duble sau triple (dupa cerere)
 • • 4 mic dejun la hotel
 • • Ferryboat Glyfa – Agiokampos (Insula Evia)
 • • Ferryboat Pireu – Eghina (Insula Eghina)
 • • Ferryboat Eghina – Pireu (Insula Eghina)
 • • ghid insotitor teolog

NU INCLUDE

 • • Intrările la obiective (aproximativ 5 euro/pers, se achita in Grecia)
 • • taxe de statiuni si orase si cheltuieli personale
 • • orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica “ pretul include”
 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Grecia.
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 • Tariful pentru ferryboat este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului; pot intervenii modificări ale tarifului.
 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
 • Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară sau carte de identitate.

You can send your enquiry via the form below.

Grecia – Pelerinaj Meteora, Buna Vestire, Sfanta Treime