Creta - 13Zile

Mai jos aveti datele de plecare si locurile disponibile

Date Plecare Pret Locuri
Incarca mai multe
Arata mai putin
Creta
450 €
Zi1
Bucuresti- Kalambaka

(sambata) ora 07.00,plecare din Bucuresti din parcarea de la gura de metrou Gara de Nord (pe Calea Grivitei intre Muzeul CFR si piciorul Podului Basarab). pe traseul Giurgiu – Bulgaria-Kulata-Promahonas (Grecia). Cazare in Kalambaka.

Zi2
Atena

(duminica) Mic dejun. Se viziteaza manastirile Marele Meteor si Sf. Stefan, iar apoi atelierul de icoane Zindros. Plecare spre Atena cu oprire la Monumentul LEONIDA de la Termopile (lupta dintre greci si persi). Cazare in Atena.

Zi3
Heraklion

(luni) Mic dejun, deplasare spre Peloponez, oprire la canalul Corint - lung de 6 km - leaga Marea Egee de Marea Ionica. Epidaurus - teatrul antic in aer liber cu o acustica deosebita, apoi popas la Nafplio - un oras port, de un pitoresc deosebit, cu stradute medievale, Micene - una dintre cele mai vechi civilizatii grecesti, unde se viziteaza Colonia antica Micene si Mormantul lui Agamemnon (regele cetatii Micene). Deplasare in Portul Pireu. Plecare spre orasul Heraklion (Creta) ora 21.00. Cazare pe vapor.

Zi4
Heraklion

(marti). Sosire dimineata in Heraklion. Plecare spre platoul Lasithi (cu traditionalele mori de vant) unde se poate servi micul dejun la o taverna traditionala. Pestera in care s-a nascut Zeus, conform mitologiei), Manastirea Kera, orasul Agios Nikolaos, care este construit deasupra unui abis acvatic, apoi deplasare la hotel.

Zi5
Heraklion

(miercuri) Zi libera in statiune. Plaja si Baie.

Zi6
Heraklion

(joi) Excursie de o zi – se traverseaza cea mai lata portiune a Cretei din nord spre sud (pana la malul spre Africa), cu vizitarea sitului arheologic din Gortys (prima capitala din Creta in perioada romana), Manastirea Kaliviani si apoi plaja in golfuletul Matala – la Marea Libiei, statiune boema cu grote pitoresti si taverne pescaresti.

Zi7
Heraklion

(vineri) OPTIONAL: Insula Santorini excursie de o zi, (unde se presupune ca este scufundata Atlantida). Insula cu celebrul vulcan, casute albe terasate cu ferestre albastre, sute de bisericute si plaje colorate.

Zi8
Heraklion

(sambata). Zi libera. Plaja si Baie. La ora 18:45 OPTIONAL: Seara Cretana (diferite feluri de mancare traditionala, vin la discretie, formatii de dansatori profesionisti si orchestra live, va prezinta specificul Cretei dar si al altor zone din Grecia, multiple programe tematice, mitologie, Zorba grecul, dans pe masa intr-un ambient deosebit).

Zi9
Heraklion

(duminica) OPTIONAL: Excursie de o zi la Manastirea Toplu (una dintre cele mai frumoase de pe insula, ca o mica fortareata intr-un peisaj desertic, adaposteste o icoana unicat cu 61 de prezentari), la rezervatia de palmieri de la Vai (cea mai mare din Europa, plaja si baie), orasul Sitia (oras port cu o faleza frumoasa cu cafenele, orasul vechi cu case traditionale si curti pitoresti, castelul Kazarma).

Zi10
Heraklion

(luni). Excursie de o zi la Fodele (casa memoriala a pictorului El Greco) si in resedintele de judet Hania (supranumita mica Venetie, stradute inguste cu buticuri, taverne si cafenele) si Rethimno (cu specific venetian si otoman, oras tineresc cu multe magazine, unde se poate face baie si plaja).

Zi11
Heraklion

(marti) Timp liber pentru plaja si baie pana la ora 12. Vizita la Acvariu - unul dintre cele mai mari din Mediterana, situl Palatului Knossos al regelui Minos (centrul celei mai vechi civilizatii europene, legenda cu Minotaurul si labirintul). Shopping in Heraklion si vizita la Muzeul Arheologic. Seara plecare cu feribotul spre portul Pireu la ora 21.30. Cazare pe vapor.

Zi12
Heraklion- Atena

(miercuri) Sosire dimineata in Pireu-Atena. Vizita la Acropole. Tur Atena pe ruta: Parlamentul cu celebri Evzoni si schimbarea garzii, Academia, Universitatea, Biblioteca, pietele Sintagma si Omonia, cu opriri la Stadionul Olimpic si la Parlament. Timp liber in cartierele vechi centrale Plaka si Monastiraki. Ora 14.00 plecare din Atena.Deplasare spre Sf. Paraschiva-loc sfant si apoi plecare spre orasul Katerini.

Cazare in Katerini

Zi13
Katerini-Bucuresti

(joi) Plecare din Katerini, scurt tur in Salonic, pe ruta: Arcul lui Galerius, Rotonda, Bd. Egnatia, Bd. Expozitiei, Piata Aristotel, statuile ecvestre Regele Constantin si Alexandru cel Mare. Plecare spre Bucuresti si sosire in jurul orei 23.00(in conditii normale de: vreme, trafic, formalitati vamale, etc).

Remarcabila nu doar datorita trecutului sau absolut fascinant, ci si datorita culturii gastronomice deosebite, insula Creta are cate ceva pentru fiecare.Candva centrul de comanda al Greciei,astazi, un mic univers ce abunda in comori nemaivazute in alt colt al lumii.

Cea mai mare și cea mai sudică a insulelor grecești din Creta adăpostește vizitatorii cu plajele sale moi, nisipoase cu apele turcoase ale Mediteranei, cu munții săi crabi, cu cheile care inspiră uimire și cu câmpiile fertile în care cresc portocalele, lămâile și plantațiile de măslini abundenţă.

Creta este locul de naștere a lui Zeus, cel mai puternic zeu al mitologiei elene, și locul unde Zeus a dus-o și a sedus-o pe prințesa feniciană Europa, de la care și-a luat numele bătrânul continent. În Creta pot fi (încă) admirate ruinele civilizației minoice, dar și rămășițele unor apeducte romane și turcești.

Pretul include

  • Excursiile din ziua 2, 3, 4, 6, 10, 11, 12 si 13 (fara biletele de intrare si ghizi locali). Nu se restituie bani, in cazul in care turistii nu participa la aceste excursii din motive personale.
  • Transport autocar 2*- 3* cu aer conditionat, taxe stradale, feribot si parcari.
  • 7 cazari cu demipensiune la hotel 3* in Creta in camere duble.
  • 2 cazari pe vapor in cabine cu 4 paturi (fara geam, cu grup sanitar propriu cu dus).
  • 3 cazari in Grecia continentala (una in Kalampaka la 3*, una in Atena la 3* si una in Katerini la 2* superior, toate cu mic dejun, in camere duble cu grup sanitar propriu cu dus).
  • Servicii ghid-insotitor roman.

Pretul nu include

  • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult, situri arheologice, etc) si nici ghizi locali pentru acestea.
  • Excursiile optionale din zilele 7, 8, 9.
  • Taxa locala la hotel 2* de 0,50 euro si respectiv la 3* de 1,5 euro/camera/noapte, care se achita personal de catre turisti la hotel.

Pretul se achita in EURO  sau LEI (curs BNR din ziua platii x 1,02);

Copiii sub 12 ani (neampliniti) au o reducere de 40 €;

La inscriere se achita minim 200 €;

Grup minim 25 turisti;

Copiii sub 12 ani (neimpliniti) au o reducere de 90 euro/persoana/sejur la hotel daca stau in camera cu doi adulti si de 15 euro/persoana la vapor dus-intors;

Supliment pe vapor in cabina cu 2 paturi (fara geam, cu grup sanitar propriu cu dus) 42 euro/persoana/dus-intors;

Supliment pe vapor in cabina single (fara geam, cu grup sanitar propriu cu dus) 130 euro/persoana/dus-intors;

Supliment single la hoteluri 155 euro/persoana/sejur;

A treia persoana adulta in camera are o reducere de 60 euro/sejur;

Asigurarile storno si medicale sunt optionale, dar recomandate de agentie;

Excursia trebuie achitata integral  cu cel putin 31 zile inaintea plecarii;

Obs.-persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste un partener nu vor plati diferenta de single;

Inscrierile se fac incepand cu 02.02.2018 si se incheie cand se ocupa ultimele locuri; Nu ezitati sa incheiati asigurarea STORNO(odata cu avansul) prin care societatea de asigurari restituie banii in cazul neparticiparii la excursie datorita (vezi conditiile politei de asigurare) : imbolnavirilor, deceselor, accidentelor, etc.;

Acte necesare – carte de identitate sau pasaport;

Obs-vezi notele : 1-15, 17, 18, 20, 23 si 26.

Poți să-ți trimiți cererea prin formularul de mai jos.