Acasa > Destination > Ucraina

Principalele atracţii ale acestui teritoriu sînt frumuseţea naturii şi istoria bogată. Multe dintre oraşe au o istorie de 500 de ani, iar altele – chiar de 900. Acestea sînt bogate în monumente, clădiri, situri arheologice şi palate impresionante. Pe teritoriul Ucrainei se află 300 de muzee, 7 rezervaţii naţionale istorice şi culturale şi peste 150 de exemple diferite de cultură, istorie, arheologie, oraşe, palate, parcuri şi arhitectură. Aici se află 80% din artefactele şi monumentele lăsate în urmă de epoca Rusiei Kievene, printre care se numără Mănăstirea Kieveană şi Catedrala Sf. Sofia. Explorarea locurilor religioase, arhitecturale şi istorice ale capitalei este fascinantă.

Circuit turistic

€965

Rusia

16zile

Urmatoarea plecare

Circuite Culturale

Turismul cultural abordeaza cultura unei regiuni, în special valorile ei artistice. Turismul cultural include turismul în regiunile urbane, în special orase mari, istorice si obiective culturale (muzee si teatre). Poate uneori include turismul în zonele rurale ; este cazul festivalelor în aer liber, casele memoriale ale unor scriitori sau artisti celebri, peisaje la care s-a facut trimitere în literatura. Specialistii sunt de parere ca persoanele care practica turismul cultural cheltuiesc în medie mai mult decât turistii „standard”.

Acesti turisti pot fi interesati în probleme ce tin de domeniul religiei, filozofiei, istoriei, antropologiei etc., si doresc sa ia parte la actiunea de cunoastere a unor evenimente trecute. Evolutiile contemporane în diferite sfere de activitate umana si progresul în domeniile stiintifice, tehnologice, educationale si sociologice sunt, de asemenea, subiecte de interes cultural pentru multi turisti.
Turismul cultural mai poate fi definit pe de o parte din motivatia accesului la obiectivele culturale precum calatorii pentru festivaluri de arta sau alte situri culturale sau eveniment, dar si trasee pentru studiu. Într-un sens mai larg orice forma de turism poate fi definita drept turism cultural daca reuseste sa satisfaca nevoia umana de baza pentru diversitate, având tendinta sa creasca constientizarea culturala a individului descoperind noi cunostinte, experiente si întâlniri. Turismul cultural ofera oportunitatea dialogului intercultural prin posibilitatea dialogului descoperirii si aprecierii diversitatii culturale.

€210

CHISINAU-CERNAUTI-SUCEAVA-IASI

5zile

Urmatoarea plecare

€965

Rusia

16zile

Urmatoarea plecare