Acasa > Destination > Romania

Romania este una dintre cele mai frumoase tari din Europa.Spiritul medieval se simte peste tot:de la strazile vechi prafuite,pana la padurile misterioase.
Romania ofera numeroase experiente de calatorie unice,care te asteapta sa le descoperi..de la Dunare,catre un oras frumos,intact,medieval ;din Bucuresti pana la Marea Neagra;din sudul Transilvaniei pana in regiunile istorice din Bucovina sau Maramures.

Circuit turistic

€255

Toata Delta Dunarii

4zile

Urmatoarea plecare

€195

Maramures si Bucovina

7zile

Urmatoarea plecare

€45

Transalpina

1zi

Urmatoarea plecare

€40

Transfagarasan

1zi

Urmatoarea plecare

Circuite Culturale

Turismul cultural abordeaza cultura unei regiuni, în special valorile ei artistice. Turismul cultural include turismul în regiunile urbane, în special orase mari, istorice si obiective culturale (muzee si teatre). Poate uneori include turismul în zonele rurale ; este cazul festivalelor în aer liber, casele memoriale ale unor scriitori sau artisti celebri, peisaje la care s-a facut trimitere în literatura. Specialistii sunt de parere ca persoanele care practica turismul cultural cheltuiesc în medie mai mult decât turistii „standard”.

Acesti turisti pot fi interesati în probleme ce tin de domeniul religiei, filozofiei, istoriei, antropologiei etc., si doresc sa ia parte la actiunea de cunoastere a unor evenimente trecute. Evolutiile contemporane în diferite sfere de activitate umana si progresul în domeniile stiintifice, tehnologice, educationale si sociologice sunt, de asemenea, subiecte de interes cultural pentru multi turisti.
Turismul cultural mai poate fi definit pe de o parte din motivatia accesului la obiectivele culturale precum calatorii pentru festivaluri de arta sau alte situri culturale sau eveniment, dar si trasee pentru studiu. Într-un sens mai larg orice forma de turism poate fi definita drept turism cultural daca reuseste sa satisfaca nevoia umana de baza pentru diversitate, având tendinta sa creasca constientizarea culturala a individului descoperind noi cunostinte, experiente si întâlniri. Turismul cultural ofera oportunitatea dialogului intercultural prin posibilitatea dialogului descoperirii si aprecierii diversitatii culturale.

City Break

Turismul rural

Fenomenul turismului rural nu este unul nou. Dorinta de expansiune si petrecere a timpului liber si a vacantelor la tara constituind preocupari vechi mai ales ale impatimitilor de natura. Ceea ce prezinta ca noutate este modul in care a evoluat aceasta forma de turism atat cantitativ cat si calitativ in ultimele decenii, el tinzand sa devina un fenomen de masa.

€255

Toata Delta Dunarii

4zile

Urmatoarea plecare

€195

Maramures si Bucovina

7zile

Urmatoarea plecare